Kosárlabda Női NBI/A

On tour Pécs!

Élvonalbeli női kosárcsapatunk a bajnokság 2. fordulójában Pécsre látogat. Hegedűs Péter csapata a nyitány során történelmi bravúrt hajtott végre a Sopron elleni 86–80 arányú győzelemmel, a PEAC pedig immáron két mérkőzésen is túl van, miután játszott a Szekszárd ellen!

A lányok múlt hétvégén fantasztikus összecsapáson támadtak fel Sopron Basket csapatával szemben hazai környezetben, majd a hosszabbításban diadalmaskodtak a regnáló bajnok fölött. Elképesztő kitartásról és győzni akarásról tettek tanúbizonyságot, hiszen 24 pontos hátrányból tudtak fordítani. A mérkőzésen elképesztő hangulat uralkodott, 600-nál is több szimpatizáns jelent meg a negyedik negyedtől extázisban tomboló Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

Leendő ellenfelüknek már egyel több meccs van a lábában, ugyanis előrehozott „szomszédvári” rangadót játszottak a TARR KSC Szekszárddal, ahol 81–60-ra kaptak ki. A szezonnyitón szintén idegenben csaptak össze a Cegléddel, ott viszont erődemonstrációt tartva arattak diadalt 43–82-re. Első hazai összecsapásukra tehát most kerül sor, amit biztosan megkülönböztetett figyelem övez majd az NKA Fűzy Ákos Centerpályáján.

Egymás elleni örökmérlegünk 13 találkozót ölel fel, ezekből 4 TFSE-MTK és 9 PEAC győzelem a megoszlás.

Női NB I/A – 2. forduló
NKA Universitas PÉCS – TFSE-MTK (10.07. 18:00)
Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya, Pécs

Sok sikert lányok, hajrá TFSE-MTK!