Futsal Női NBI

Ismét nyílt a küzdelem!

Női futsalcsapatunk a szezon eddigi időszakában hibátlan rendre teljesítménnyel rukkolt elő, azonban az elmúlt pár hétben a döntős rivális Tolna, illetve a Magyar Kupát végül elhódító DEAC is legyőzte a mieinket. Ezúttal viszont idegenben nyílt lehetőség a javításra.

A három győzelemig tartó NB I-es döntő első felvonása 0–2 lett a Tolnának, akik előnyből várhatták ezzel a hazai egymás elleni küzdelmet. Az összecsapást mindkét oldal élesen kezdte, azonban a félidő hajrájáig nem tudott senki betalálni. A 14. percben egy leleményes labdaszerzést követően kettő az egyben vezethettük a kapusra a labdát, ezt kihasználva Dióssy Dorottya volt eredményes. Pár perccel később Varga Adél szélről középre helyezett passza Benkő Mónikát találta meg, aki a hálóba juttatta a játékszert. A pihenő előtti utolsó pillanatban újfent Benkő volt a gólszerző egy messziről leadott, hosszú kapufa mellé célzott lövéssel, ezzel kialakult a félidei 0–3-as előnyünk.

A második etapot ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk. Kovács Szilvia lövése Balogh Noémi elé pattant, amit játékosunk kegyetlenül helyezett a jobb alsó sarokba a 25. percben. A győztes kiléte ekkorra már szinte biztos volt, mégis minden eredjével nyomott a házigazda és a 31. perben szépíteni is tudtak. A kegyelemdöfést Fábián Rebeka gólja jelentette, aki Kókány Regina szólója és gólpassza után volt jókor jó helyen. A tolnaiak még lőttek egy gólt az utolsó percekben, ám az eredmény ezután nem változott, 2–5-re nyertük meg a döntő második felvonását.

NB I. – Döntő – 2. forduló
2F-BAU Tolna-Mözs – TFSE-11teamsports 2–5 (0–3)
Gólszerzők: Wiesner, Kiss, illetve Dióssy, Benkő (2), Balogh, Fábián.

Bravó lányok, így tovább a vasárnap 17 órától kezdődő hazai folytatás során is!

Fotó: Kiss Albert

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!