Kosárlabda Női NBI/A

Nyert a KSC, azonban büszkék lehetünk a lányokra!

Hétközi forduló keretein belül fogadtuk az euroligában is érdekelt Atomerőmű KSC Szekszárd csapatát. A mérkőzés favoritja a vendég alakulat volt, esélyeinket azonban tovább rontotta Chanise Jenkins, Burján Laura és Baa Dominika hiánya. A találkozó végeredményével nem lehetünk elégedetlenek, ugyanis két negyedben is sikerült jobbnak bizonyulni a tolnaiaknál, továbbá nyolc játékosunk is értékes pontokat szerzett.

Fotó: Borhi Mihály

Magyar Bianka és Patai Benjamin tanítványai nem kezdték jól a mai mérkőzést. A Szekszárd ezzel szemben erődemonstrációval nyitott és 22 pontos előnnyel zárta az első etapot. Ezt követően megrázta magát a TFSE-MTK és 27 pontot dobott a második negyedben. A félidőt követően pontot tett a „győztes kiléte” kérdésre a KSC. A záró akkord ismét nekünk sikerült jobban, így alakult ki a 70-97-es végeredmény.

Fotó: Borhi Mihály

A mérkőzésen parkettre lépő kilenc TFSE-MTK játékos közül nyolcan is pontokat jegyeztek, ami hűen tükrözi az egységünkben lévő összetartás erejét még egy nagyon nehéz időszak kellős közepén is. Négyen is tíz pont felett zártak (Pavel 15, Király 13, Németh 12, Tapley 11). Király Andi nevénél maradva pedig érdemes kiemelni, hogy egyetlen U20-as TFSE-MTK játékosként az első félidő egészét végig kellett játszania az UP játékos szabályra való tekintettel, majd a második félidőben további 14 percet töltött a parketten.

Fotó: Borhi Mihály

Reményeink szerint a szombati, PINKK elleni összecsapáson sikerül meríteni a ma látott pozitívumokból és győzelemmel térhetünk haza Kozármislenyből!

Fotó: Borhi Mihály

TFSE-MTK – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 70-97 (12-34, 27-24, 16-26, 15-13)

Bajnokság, 15. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Nagy V., Makrai M., Rózsavölgyi A. (Bognár T.)

TFSE-MTK: Theodoreán 8/3, Tapley 11, Pavel 15/3, Király 12/12, Dúl 13/9. Csere: Herman 4, Szeitl, Tóth 3, Németh.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Miklós 16/12, Studer 5, Gereben 12/3, Krnjic 12, Goree 17. Csere: Mányoky 4, Friskovec 15/3, Bálint 14/6, Horváth 2, Holcz.

Fotó: Borhi Mihály

Az alábbiakban a wbasket.hu részletes beszámolóját olvashatjátok:

A bajnokság 15. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd 97-70-es győzelmet aratott a TFSE-MTK otthonában.

Mindkét fél messze volt legerősebb felállásától ezen az estén. A TFSE-MTK együtteséből Chanise Jenkins és Burján Laura után vasárnap súlyos térdsérüléssel Baa Dominika is kivált, így igencsak beszűkültek a hazaiak rotációs lehetőségei. Szekszárdi oldalon pedig Nikolina Milic és Dana Evans továbbra sem bevethető. Gereben Lívia büntetőire Ja’Tavia Tapley válaszolt a mérkőzés elején. Ezt követően Miklós Melinda két triplájával 8-2-es előnyre tett szert a KSC. Ezzel lendülettel pedig már az első negyedben nagy különbséget alakítottak ki Zseljko Djokics tanítványai. Miklós Melinda egymaga 16 pontot szerzett az első szakaszban. A Szekszárd 7 triplakísérletéből 6 sikeres volt. Összeségében az első 10 percben a 20 mezőnykísérletből 12 utat talált a gyűrűbe a vendégeknél. Hat perc után már 18-6, majd a negyed utolsó percébe érkezve 30-10 állt az eredményjelzőn. Végül az első etapot 34-12-re hozta a Szekszárd.  A második szakaszt Bálint Réka triplája vezette fel, amivel 37-12-re alakította az eredményt.

Fotó: Borhi Mihály

Amikor a 12. percben Bálint Réka újabb triplát értékesített, mely csapata nyolcadik sikeres hármasasa volt ezen az estén, már 41-16-ra vezettek a szekszárdiak. Király Andrea hármasa törte meg a hazai kosárcsendet, de a Szekszárd nagy futása egészen 49-19-ig tartott. Időkérése után rendezte sorait a TFSE. Dúl Panka sikeres távoli dobásaival, illetve Elly Pavel egy-egy villanásával szépítettek a hazaiak. Amikor Király Andrea harmadik triplája is célt ért, már 56-35-re visszajött Magyar Bianka együttese. A félidő hajrájában pedig 20 pont alá faragta hátrányát a házigazda, mely a 15 mezőnykísérletéből 10-et értékesített ebben a 10 percben. Az egyoldalú találkozón összességében nem volt kérdés a Szekszárd fölénye és az első félidő 58 dobott pontja igencsak komoly erőt sugárzott. Miklós Melinda mellé Sara Krnjic és Bálint Réka zárkózott fel, míg a TFSE legeredményesebbje a 10 pontos Dúl Panka volt a nagyszünetben.

Fotó: Borhi Mihály

A harmadik negyed első négy percében Cyesha Goree állt a KSC élére, egymaga 10 pontot szerzett. A különbég pedig 70-41-nél ismét a 30 pontot ostromolta. Erre Király Andrea válaszolt egy újabb hármassal, mely után Gereben Lívia volt eredményes szintén távolról. Ez jól mutatja, hogy a harmadik etap második felében már újra felváltva estek a találatok. Összességében így 26-30 pont között látszott beállni az összecsapás. Mindkét szakmai stáb igyekezett minden bevethető játékosát pályára küldeni. Már a harmadik negyed igen bő rotációt hozott. A szekszárdi együttesben 25 és fél percnél többet például egyetlen játékos sem töltött a pályán. Az utolsó 10 percnek 84-55-ről futottak neki a csapatok. Nem változott a játék képe. A Szekszárd legnagyobb előnyét 91-56-nál regisztrálhattuk. A TFSE egy-egy távoli dobással igyekezett faragni a hátrányán. Az utolsó percek valamivel töredezettebb játékot hoztak. A Szekszárd végig vezetve, az első három negyedben extra támadójátékot bemutatva aratott magabiztos sikert.

Fotó: Borhi Mihály

Köszönjük szurkolóinknak, hogy velünk tartottak ezen az estén is, továbbá a sportszerű vendég drukkereknek a többszöri méltatást! Nem mehetünk el szó nélkül elkötelezett partnerünk, a Jaromír 68 Sörbisztró nagyvonalú meglepetése mellett sem, akik finomabbnál finomabb sörökkel szolgálták ki a TFSE-MTK és a Szekszárd szimpatizánsait.

Fotó: Borhi Mihály

Ezen a hétvégén (01.08. szombat) a play off-ba kerülésért vívunk nagyon fontos csatát a PINKK ellen idegenben. A mérkőzés helyszíne a Kozármislenyi Sportcsarnok lesz, az összecsapás 18 órakor veszi kezdetét.

Hajrá lányok, hajrá TFSE-MTK!