Női NBI Röplabda

Női röplabdacsapatunk élén: Jókay Zoltán!

Mint ismert, aranyéremmel zárta a 2023/24-es kiírást a TFSE női röplabdacsapata, ezzel hosszú évek kitartó munkáját sikerült megkoronázni. Az NB I-es bajnoki cím értelmében egyesületünk kivívta a jogot az Extraligában való szereplésre a következő évadtól.

A legmagasabb osztály merőben más anyagi feltételrendszert és szakmai megalapozottságot igényel, hiszen óriási a szakadék a két bajnokság között. Ennek igazolásaként érdemes rápillantani a legutóbbi (2022/23-as) kiírás NB I-es győztesének, a DVTK-nak az aktuális élvonalbeli eredményeire. A borsodi klub 24 bajnoki összecsapásából 23 alkalommal került ki vesztesként. Ez az információ semmiképpen sem korábbi riválisunk becsmérléseként, sokkal inkább a két osztály közti különbség érzékeltetéseként szolgálhat alapul.

A hírek szerint a jövő évi versenykiírás is változhat, amely megkönnyítheti a döntést, így amennyiben sikerül megteremteni a feltételeket, kék-fehér hölgyeink vállalni fogják az Extraligában való szereplést. A röplabda szakosztály életében az első és legfontosabb lépés a szakmai stábot érinti, melynek szakmai vezetőjeként (férfi és női szakágban egyaránt) mostantól Jókay Zoltánt üdvözölhetjük, aki ezzel párhuzamosan elvállalta felnőtt női csapatunk vezetőedzői szerepkörét is.

Az 56 éves szakember 2004 és 2018 között irányította a Vasas csapatát, mellyel négy ízben nyert magyar bajnokságot, valamint nyolcszor hódította el a Magyar Kupát. A női vonal mellett a férfi porondon is csúcsra ért a Pénzügyőrrel, ahol több bajnoki cím és Magyar Kupa győzelem került a neve mellé. 2010 és 2012 között a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya volt, későbbi visszatérését követően a belga Jan De Brandt segítőjeként dolgozott. 1996-tól tanít a TF Sportjáték Tanszéken (egyetemi tanulmányait is itt végezte), jelenleg a röplabda szakcsoport vezetője, illetve egyesületünk sem ismeretlen számára, hiszen korábban játékosként, szakosztályvezetőként és edzőként is erősített már bennünket.

Szakmán belül egyik legnagyobb hazai szaktekintélyként ismeri őt a sportág apraja-nagyja, ahhoz pedig, hogy még részletesebb képet kaphassunk személyéről, javasoljuk olvasásra az alábbi nemzetisport.hu-n megjelent átfogó anyagot vele kapcsolatban: Jókay összes – Az itthon mindent megnyerő röplabdaedző. Újdonsült szakmai vezetőnkkel és vezetőedzőnkkel a későbbiekben részletesen is megismerkedhettek, igyekszünk majd felvezető interjúkat készíteni vele.

A fentiek egyet jelentenek továbbá azzal is, hogy távozik egyesületünktől a kubai szakember, Joel Olazábal Herrera, akinek ezúton is köszönjük az elmúlt két év közös munkáját, sok sikert kívánunk a továbbiakban!

Fotó: Pénzügyőr SE
Grafika: TFSE

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!