Kézilabda Női NBII

Motiváltan a rajt előtt

Szijártó Helga

Hogyan épül fel a felkészülésetek a tavaszi szezonra?

Az első hét leginkább erősítésekkel, futásokkal telt, a labda nem igazán került elő az edzéseken. A cél, hogy mindenki visszajöjjön a szünet előtti formájába. Rengeteg edzőmeccset fogunk játszani, amiben tudunk majd gyakorolni, különböző felállásokban összeszokni.

Van-e valamilyen célkitűzés, amiben fejlődni szeretne a csapat a tavaszi szezon alatt?

Véleményem szerint leginkább a védekezésben kell fejlődni a csapatnak, minél több megállító faultot kell, hogy adjunk és ha ez összejön akkor a tavaszi szezonban biztosan több pontot fogunk szerezni. Természetesen a legfőbb cél az, hogy minél több pontot elhozzunk és megmutassuk, hogy mire képes a csapat.

Somlai Rita

Irányítóként, hogy látod most a csapat formáját és összhangját?

Az előző félév nem úgy alakult, ahogyan terveztük, de ennek ellenére én úgy látom a csapaton, hogy megmaradt bennünk a győzni akarás és a kitartás. Szerencsére az összhanggal sose volt baj csapaton belül, nincsenek ellenségeskedések, aminek személy szerint nagyon örülök. Az összhang így a kéthetes kihagyás után kicsit meglazult, de ezt a most is zajló egy hónapos téli felkészüléssel visszahozzuk.

Te vezeted a házi góllövőlistát, minek köszönhető ez a sok gól?

Úgy gondolom a lőtt góljainkkal sose volt gond. Persze vannak meccsek, amik gyengébben sikerültek, de ez a játék része. Az, hogy ennyi gólt tudtam szerezni a félév során egyértelműen a jó csapatmunka eredménye, hisz társak nélkül nem menne. Továbbá az, hogy tudunk egymásnak örülni és hajtunk a másikért, nem csak a pályán, hanem azon kívül is rendkívül sokat hozzátesz ehhez.

Nonn Dorottya

Mit szeretne elérni a csapat a következő 11 mérkőzésen?

A csapat célja tavaszra mindenképpen az, hogy az elkövetkezendő meccseket győzelemmel tudjuk zárni es minél előrébb kerüljünk a tabellán.

Miben kellene fejlődni egyéni és csapat szinten a tavaszi szezonra?

Véleményem szerint a csapatnak a védekezésen kell javítania, illetve a befejezésekre kellene odafigyelni, hogy a helyzeteinket minél nagyobb arányban tudjuk gólra váltani. Ezen két mutató hatékonysága eredményezheti a tavaszi szezonhoz fűződő vágyaink beteljesedését.

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!