Kézilabda Női NBII

Női kézilabda NBII – 2022/23-as kerethirdetés

Augusztus 1-én kezdte meg felkészülését NBII-es női kézilabdacsapatunk a 2022/23-as bajnokságra. Herbert Krisztián által irányított alakulatunk heti hét edzéssel hangolt a közelgő bajnoki startra.

A tavalyi szezont bronzéremmel záró hölgykoszorút több változás is érte. 20 fős keretünkből 10 játékos maradt a kötelékünkben, 8-an kiöregedtek és máshova igazoltak vagy abbahagyták, U22-es korosztályba tartozó távozóink közül pedig egy sportolónk abbahagyta, egy pedig máshol próbál szerencsét.

Vezetőedzőnk az előszezon munkálatai kapcsán elmondta, hogy a legutóbbi évben jól bevált metódust folytatva, Csillik Árpád erőnléti edző segítségével dolgozik a csapat. Edzői párosunk jól bevált duó, lassan másfél éve tart közös munkájuk, a csapat javulását pedig nem lehetett nem észrevenni a 21/22-es évadban. Csillik Árpád instrukcióira a szezon elején még nagyobb hangsúly hárult, ugyanis az alapozás kezdeti időszakában a játékosok erőnléti és állóképességbeli adottságait kellett fejleszteni (erre a szezon közben is kiemelten ügyel majd a stáb és a csapat).

A felkészülési időszak egyik legfőbb állomása Békéscsabán volt augusztus 24-31. között, ahol együtt edzőtáborozott a keret. A szakmai előrelépés mellett kifejezetten nagy hangsúly került a kohézió és a csapategység kialakítására, melyet a mindennapos közös programok, játékok és az újoncok beavatása eredményezett.

Herbert Krisztián így fogalmazott: „A legfőbb feladatunk a szezon kezdete előtt, hogy az eddig kialakított jó hangulatot megőrizve minden meccsre úgy tudjunk odaállni, hogy a legjobb oldalunkat mutathassuk meg. Kiemelt hangsúlyt fektetünk továbbra is a védekezésünkre, illetve senki ellen nem megyünk feltett kézzel a harcba, nyerni akarunk, akárki legyen az ellenfél!”

Keretünk

Balázs Réka – kapus
Fehér Virág – kapus
Konkoly Kata – balátlövő
Bréda Borbála – beálló
Hauser Petra – balátlövő
Szőke Evelin – irányító
Bernáth Réka – szélső
Hádinger Zsófi – beálló
Franka Ramóna – beálló
Hauff Silje – jobbátlövő

Érkezők (korábbi egyesület):

Bréda Abigél – jobbátlövő (Gödöllő)
Molnár Anna – balszélső (Kispest)
Vereszky Nóra – kapus (Vasas)
Gergi Bodor Boglárka (Szentendre, Ballövő)
Günser Bianka – szélső, irányító (Vasas)
Torma Borbála – jobbszélső (Győr)

A bajnokság színvonala biztosan javult a korábban látottakhoz képest, ugyanis az eddig két osztályos NBI/B-t egy osztályosra csökkentették, ezzel rengeteg csapatot és játékost egy szinttel „lejjebb” sodorva. A mezőny javulása pörgősebb, látványosabb és izgalmasabb mérkőzéseket fog eredményezni.

A bajnoki idényt lányaink szombaton 18 órától a Budaörs U22-es alakulata ellen kezdjük meg, akiket a Kistext sportcsarnokban fogadunk egyszeri alkalommal, mivel a hazai pályánkként szolgáló SOTE pálya felújítás alatt van szeptember közepéig.

Hajrá lányok, a tavalyihoz hasonló, sikeres idényt kívánunk!