Kosárlabda Női NBI/A

Nincs megállás

NB1-es női kosárlabdázóink ismételten rangadóra készülnek, ugyanis a friss edzőváltáson áteső, tavalyi szezonban bronzérmes ZTE együttese fogadja Magyar Bianka lányait Zalaegerszegen.

Mindkét alakulat szűk 3 napot pihenhetett legutóbbi mérkőzése óta, ahol:
– a házigazdák 4 mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatukat sikerrel tudták megszakítani a sereghajtó PINKK csapata ellen (55-85)
– a TFSE lányai megszerezték negyedik győzelmüket a szezonban (hazai pályán az elsőt). Ellenfelünk az UNI Győr MÉLY-ÚT volt (70-62)

A ZTE idei nyitánya nem az előzetesen várt módon sikerült. A 7. fordulót követően edzőváltáson ment keresztül a csapat, így pár hete Horváth Zsófia irányítja a csapatot, akinek ez lesz az első hazai mérkőzése a zalaiak kispadján vezetőedzőként.

Aktuális ellenfelünk mindössze egy ponttal van mögöttünk lemaradva. Három győzelmük (UNI Győr, Cegléd, PINKK) és öt vereségük van (Atomerőmű, NKE-CSATA, DVTK, Sopron, PEAC Pécs).
Szerzett pontok tekintetében 586-ot, míg kapott pontok esetében 619-et jegyezhetnek. Ez mérkőzésenként 73.2 – 77.4 átlagot jelent dobott és elszenvedett pontok arányában.
Ezek az értékek a TFSE lányai esetében: 626632, ami meccsekre lebontva, átlagosan 78.2 dobott – 79 kapott pontot jelent.

Ha csak a számokból indulnánk ki, akkor egy szoros, pontgazdag mérkőzést jósolhatnánk…

DE fontos több viszonyítási alapot is figyelembe venni, ennek megfelelően elhoztuk a két csapat legjobb mutatóval bíró lányait:

Dobott pontok tekintetében a bajnokságot 21.00-ás átlagponttal két játékos vezeti, őket jól ismerjük, ugyanis a TFSE két kiválóságáról: Alisia Jenkins-ről és Chanise Jenkins-ről van szó.
Őket szorosan követi a Zalaegerszeg erőcsatára, Hayes Keyona, 20.00-as értékkel.

Fokozott fókuszra lesz szükség Keyona (20) hatástalanításához, akinek közeli dobásai 67%-ban eredményesek.

A ZTE-nél további 3 játékos rendelkezik 10 pont feletti dobóátlaggal:

Kirby Burkholder 13.3
Horti Dóra 12.3
Nagy Dóra 10.5

A TFSE lányainak egyik legnagyobb erénye a csapatösszhangban rejlik, többek között erre lehet alapozni a mai napon is.
Két amerikai légiósunkon kívül ketten rendelkeznek 10 körüli átlaggal:
Bernáth Réka 11.0
Süle Krisztina 9.0

Nagyon szurkolunk a lányoknak ma este!

NB1 női kosárlabda bajnokság – 9.forduló

ZTE – TFSE-MTK

2019.11.27. 17:00 – Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok

HAJRÁ TFSE!