Judo

Nerpel Gergely fontos kvalifikációs pontokat szerzett a Szófiai Világkupán!

Judós kiválóságunk nemrég még sérüléssel bajlódótt, de a felépülést követően egyből a Sofia Europen Open-re utazott, ahol olimpiai kvalifikációs pontszerző helyen végzett! Nerpel Gergelynek mindössze egy hete volt fölkészülni a megszokott edzésrenndel a Világkupára és így is sikerült bronzmeccsig menetelnie.

Forrás: ijf.org

Gergely még decemberben szenvedett lábközépcsont törést a vizsgaidőszakban és ez jócskán megnehezítette a dolgát. Kezdetben csak a kondícionáló edzésekre fókuszált, majd a felépülést követő kevesebb, mint egy hét alatt tért vissza a normál edzésrendhez. Majd rögtön utazott is ki a bolgár fővárosba, ahol első körben a hazai Ivan Todorovot fektette le.

Forrás: ifj.org

Az összecsapás megtekinthető ITT: Nerpel vs Todorov

Következő ellenfelét, L Herbier Teot is rövid időn belül legyőzte, így a francia származású rivális után már fókuszálhatott is a következő megmérettetésre.

Forrás: ijf.org

Az összecsapás megtekinthető ITT: Nerpel vs L Herbier

Két viszonylag könnyed győzelem után már nem volt ilyen könnyű dolga. Az egyiptomi Ali Hazemmel hosszas küzdelemben maradt alul a negyeddőntőben, ezzel sajnos nem jutott be a legjobb négy közé, de még így is fennállt az érem megszerzésének lehetősége.

Forrás: ijf.org

Az összecsapás megtekinthető ITT: Nerpel vs Hazem

Ehhez előbb a grúz Nika Shidamonidze-én kellett átverekednie magát, ami sikerült is. Ekkorra már Gergely érezhetően elfáradt és a hosszúra nyúló tusakodás sem segített a helyzetén, de végül legyűrte ellenfelét és már csak egy lépésre volt a bronzéremtől.

Forrás: ijf.org

A teljes összecsapás megtekinthető ITT Nerpel vs Shidamonidze

Az utolsó megmérettetésre újfent francia versenyzővel nézett farkasszemet. A Francis Damierrel vívott harc volt mind közül a leghosszabb, melynek végén sajnos nem mi örülhettünk, Pedig Gergely indított jobban és ő szerzett először pontot, azonban a rivális türelmesen kivárta amíg Nerpel teljesen kifárad, aztán rohamra indult és két waza-arival ő szerezte meg a bronzérmet, így ő az 5. helyen végzett.

Forrás: ijf.org

A teljes összecsapás megtekinthető ITT: Nerpel vs Damier

A Szófiai Világkupát követően Gergely nyilatkozatában kiemelte, hogy szomorú mert jobb eredményre számított, majd hozzátette, annak viszont rendkívül örül, hogy ilyen kevés edzéssel eddig jutott és bizakodó a folytatást illetően:

„Ha nem alakulnak ilyen szerencsétlenül a körülmények, minden bizonnyal sikerül érmet szereznem. Fontos volt számomra ez a verseny, de visszatekintve, hogy csak egy hetem volt rá felkészülni, nagyon bizakodó vagyok a következő versennyel kapcsolatban, ami majd Varsóban lesz. Mivel olimpiai kvalifikációs pontokat sikerült szereznem, még keményebben fogok dolgozni, hogy a következő kupáról már éremmel térjek haza!”

Ehhez sok sikert kívávunk és gratulálunk az eredményhez!