Judo

Nerpel Gergely hétfőn kezd a Világbajnokságon!

Egyesületünk kiváló cselgáncsozója olimpiai kvalifikációs világbajnokságon vehet részt Taskentben az előttünk álló napokban. Nerpel Gergely jelenleg a 61. helyen áll a világranglistán, eredményes szerepléssel pedig még előrébb léphet a 90 kg-os mezőnyben.

Gergő hosszas felkészüléssel a háta mögött érkezett meg tegnap este az üzbég fővárosba, ahol első ellenfele a dél-koreai Han-Juyeop lesz, aki a 76. helyen áll az összesített táblázaton, papíron tehát fogható ellenfél. A párosítás nyertese a legjobb 32-ben a Grigorian Aram (világranglista: 54., Egyesült Arab Emírségek) – Zgank Mihael (világranglista: 15., Törökország) összecsapás nyertesével találkozik.

A TFSE sportolója később csatlakozott a magyar csapathoz, ugyanis hétfőn még szorgosan végezte teendőit a Testnevelési Egyetemen. A magyar delegációt 11 sportoló képviseli, köztük a Gergővel egy súlycsoportban lévő, negyedik helyen kiemelt olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián.

A judoinfo tájékoztatása szerint: Előzetesen 86 ország összesen 583 judósa adta le a nevezését az idei világbajnokságra. Ez a létszám jócskán elmarad az elmúlt évtized világbajnoki mezőnyeinek létszámaitól (legutóbb 2009-ben, Roterdamban volt ennél szűkebb a mezőny), ennek két kézzel fogható oka is van. Az egyik, hogy a háborús helyzet miatt nem indulhat Oroszország és Fehéroroszország válogatottja, de ennél is többet nyom a latban a nemzetközi szövetség új szabálya, ami szerint minden súlycsoportban csak a világranglista első száz helyezettje vehet részt a sportág legrangosabb eseményén.

Nerpel Gergely idén az alábbi nemzetközi eredményekkel hangolt a világbajnokságra:

European Open, Prága – 2.kör
Grand Slam, Budapest – 5.hely
Grand Prix, Zágráb – 3. kör
EUG, Lodz – 3. kör
European Open, Oberwart – 2. kör

OKTÓBER 10., HÉTFŐ (Tv: M4Sport, 14:00, élő)
Férfiak, 90 kg
 (címvédő: Nikoloz Sherazadishvili, spanyol; magyar induló: Tóth Krisztián, MTK Budapest és Nerpel Gergely, TFSE)

Az eredményeket itt tudjátok majd élőben nyomon követni: https://live.ijf.org/wc_sen2022/brackets

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!