Közlemény Női NBI Röplabda

Nem vállaljuk az Extraligát!

Női röplabdacsapatunk hosszú évek kitartó munkáját követően a 2023/24-es évad végén aranyéremmel zárta az NB I-et és megszerezte az Extraligás indulás jogát a 2024/25-ös kiírásra. A soron következő szezont mégis az NB I-ben folytatja a TFSE, ennek okairól az alábbiakban olvashatnak részletesen.

A bajnoki döntőbe való bekerülés és az ott aratott győzelem a röplabda szakosztály legfényesebb eredménye az elmúlt idényekben. A bajnokság megnyerése után joggal merült fel egyszerre a szakmai vezetés és a TFSE szimpatizánsok fejében a kérdés:

A következő szezon Extraligás tagsága reális, vagy gazdasági, szervezési, szakmai okokból nem vállalható?

Több szempontot is górcső alá kellett venni:

  • A jelenlegi keretből mennyien vállalnák a nagyobb terhelést?
  • Miként tudnánk a plusz edzésszámot biztosítani, hiszen jelenleg is szűkös a teremkapacitás?
  • A kieső játékosokat hogyan és milyen plusz költséggel lehetne pótolni?
  • Összességében milyen plusz költséggel járna az indulás és annak mi lenne a fedezete?

A sportági szövetségek egymás után intik a tagszervezeteket takarékos gazdálkodásra, így nem lenne szerencsés pénzügyi téren kockázatot vállalni. A női csapat új szakmai vezetéssel vág neki a következő idénynek, bölcsebbnek tartjuk ezen szempontok alapján a stabilitást választani és a jövőben, egy olyan helyzetben vállalni az Extraligát, amikor az edző már ismeri a játékosokat, az egyes posztokra ő választotta ki és készítette fel őket, a célok a szezon elejétől tiszták és tudatosan haladunk az élvonal felé, továbbá az egyesületnél is rendelkezésre áll a megfelelő háttér.

Az egyesület vezetése minden szempontot mérlegelve, arra az álláspontra jutott, hogy az NB I-es indulást választja és igyekszik a bajnokságot megnyerő, nagyrészt TF-es egyetemistákra épülő keretet egyben tartani!

A döntés meghozatalában az is segítségünkre volt, hogy a Magyar Röplabda Szövetség állásfoglalása alapján a megszerzett nevezési jog nem jelentett nevezési kötelezettséget az Extraligában, így megmaradt a lehetőségünk a Nemzeti Bajnokság I. osztályában indulni a 2024/25-ös évadban.

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!