Férfi NBII Kézilabda

Nem sikerült meglepni a Mizsét!

NBII-es férfi kéziseink hétvégén a Mizse KC gárdájához látogattak. Ellenfelünk úgy tartozik az éllovasok közé, hogy a 2020/21-es szezon óta nem találtak legyőzőre, ráadásul akkor az NBI/B-ben szerepeltek. Idén is az eddigi 4 fordulón 4 győzelmet zsebeltek be.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Datzuk Péter fiai ettől függetlenül nem rettentek meg és keményen nekimentek a riválisnak. A gólzáporos találkozón már korán kialakult a hazai fölény és az első félidő 5 gólos Mizsei vezetéssel ért véget. Bár többször is felzárkóztunk, de a rutin és a játékerő végül diadalmaskodott felettünk.

Datzuk Péter vezetőedző értékelője a találkozóról:
„Meglepetésre készültünk, de nem tudtuk átlépni saját árnyékunkat sem. A védekezésre koncentráltunk, videóztunk, elemeztük a játékukat. Tudtuk, hogy nem kaptak ki két éve, összeszokott rutinos gárda a mizsei. A védekezésünkkel nem is volt baj, azonban annyi ki nem kényszerített hibát vétettünk, hogy rengeteg könnyű gólt ajándékoztunk nekik. Az első 10 percben elmentek 7 góllal, onnan vissza tudtunk kapaszkodni 2-3 gólra, majd a 40-48. perc között megint produkáltunk egy -8-as sorozatot, ami már megpecsételte a sorsunkat, a végén sajnos csak kozmetikázni tudtunk az eredményen.”

Mizse KC – TFSE 36-29 (19-14)

Forrás: MKSZ

Ez volt az első vereségünk az idei kiírásban, amivel a harmadikról a negyedik helyre csúsztunk vissza, habár ugyan annyi ponttal rendelkezünk mint az előttünk lévő Kiskunmajsa. Következő ellenfelünk a tabellán 2. helyet elfoglaló Csepel DSE lesz, akik szintén 4 győzelemmel állnak.