Magyar Kupa Női NBI Röplabda

Nem sikerült a bravúr – vereség a Kaposvár ellen

Női röpiseink a hétvége során elszenvedett első vereséget követően a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében bizonyíthattak az Extraligás Kaposvár ellen. A somogyi együttesnek nem kellett selejtezőt vívnia a kupaszereplésért, nekünk azonban a fiatal erőkből álló, lelkes Szolnokkal kellett megmérkőznünk pár héttel ezelőtt.

Az esélyeket illetően némileg bizakodóak lehettünk, hiszen a kaposváriak a tabella második felében tanyáznak, illetve több sajtó orgánum is napvilágra hozta, hogy a klub jelentős anyagi gondokkal küzd, ami még a játékosok teljesítményére is kihatással lehet.

Az összecsapás eleje ennek megfelelően kiegyenlített játékot, olykor TFSE mezőnyfölényt hozott. A vendégek nem tudták érvényesíteni az erőfölényüket, ami jól láthatóan meg is lepte őket. A somogyiak mestere ki is kérte az időt, hogy rendezze a sorokat és valamelyest felrázza a társaságot. Ezután viszont mi tudtunk előnyhöz jutni többek között Villányi Brigi ászának, illetve Radomszki Bogi, Poór Alexa és Török Petra támadásainak köszönhetően. Egészen 20–19-ig vezettünk, ekkor a vendég alakulat felismervén a valós veszélyt megmakacsolta magát és végül behúzta az első szettet. (23–25)

Kár volt érte, ugyanis tényleg úgy tűnt, hogy van keresnivalónk extraligás ellenfelünkkel szemben, de a játszma végén kijött a felek közti differencia. A második felvonásban 6–6-ig bírtuk tartani a lépést, attól kezdve folyamatosan lépett el a somogyi gárda. Csépke mester bátran rotált a mérkőzés során, mindenkinek igyekezett játéklehetőséget adni. A második szettet magabiztosan nyerte meg a Kaposvár és jó eséllyel várhatta, hogy a harmadik lesz az utolsó. (12–25) Ezt mi nem hagytuk annyiban, igyekeztünk továbbra is megnehezíteni a dolgukat, ami részben Smits Van Oyen nyerőinek köszönhetően egészen 9–9 össze is jött. Újabb fordulópont jött, innentől kezdve már nem lehetett megállítani a somogyiakat. (16–25)

Összességében emelt fővel és jó érzéssel hagyhattuk el a pályát, ami azért is fontos, mert szombaton igazi rangadóban lesz részünk a Gödöllői RC ellen.

Végeredmény: TFSE – 1. MCM-Diamant Kaposvár 0:3 (–23, –12, –16)

Győri út, 55 néző. V: Csizmarik, Villás.

TFSE: Kökény N. 1, Radomszki 5, Török P. 4, Poór 5, Villányi 5, Budaházy 1. Csere: Hábetler (liberó), Smits van Oyen 3, Nagy V. 2, Halla P. 2, Halla G. 2, Czakó. Vezetőedző: Csépke Gábor.

Edzőnk Csépke Gábor az alábbiakat nyilatkozta a találkozót követően:
„Gratulálok és köszönöm a lányoknak a mérkőzésen mutatott játékot, hozzáállást. Az első szettben megleptük a vendégeket minden játék elemmel, kifejezetten magas színvonalon mezőnyöztünk. Jók voltak a szerváink. Második harmadik szettben is úgy gondolom az eredmény nem minden esetben tükrözi a pályán látottakat. Próbáltam pihentetni a játékosaimat és lehetőséget adni mindenkinek. Nekünk az igazán fontos mérkőzés szombaton lesz!”

Szép volt lányok, folytatás szombaton a Gödöllő ellen!