Férfi NBI Futsal

Nem sikerült a bravúr!

Forrás: Vehir

Férfi futsalcsapatunk a múlt hét során hazai pályán fogadta volna a Berettyóújfalu gárdáját, de a berettyóiak végül a találkozó halasztását kérték. A következő ellenfél, a tavalyi kupagyőztes és bajnoki harmadik Veszprém volt, akik a tabella második helyéről, mi pedig a kilencedik pozícióból vártuk az összecsapást.

A hazaiak az első perctől kezdve komoly iramot diktáltak és hosszú percekig nyomás alatt tartották a kapunkat. Ennek az offenzív játéknak pedig meg is lett az eredménye, egy kisebb védelmi hibát követően a hazaiak csapatkapitánya, Tatai József szerzett vezetést. (1-0)

Forrás: Vehir

A bekapott gól azonban nem szegte kedvünket, egyből támadólag léptünk fel, Lipl és Sóvári előtt is akadt egy-egy lehetőség, de gól egyikből sem született. Aztán a 11. percben sikerült az áttörés, amikor is egy kisebb földharc után Szabó Zsolt szemfüles módon szerezte meg a labdát, majd juttatta tovább ziccerbe Dudás Daninak, aki a tőle megszokott higgadtsággal fejezte be az akciót. (1-1)

A félidő hátralevő részében nagyrészt kiegyenlített játékot láthattak a találkozóra kilátogató nézők, hiszen mindkét fél kezdeményezőleg lépett fel, meglehetősen színvonalas focit játszva. A mieink egy eddig megszokott, de szokatlan időzítéssel alkalmazott játékelemet is kipróbáltak. Történt ugyanis, hogy az egyenlítő találat némiképp meglepte a veszprémieket és ez a játékukon is meglátszott, ezért igyekeztünk még nagyobb zűrzavart kelteni az ellenfél védelmében. Az állás viszont nem változott, 1-1-es állásnál mehettek szünetre a csapatok!

Első félidő: Veszprém Futsal – TFSE-BESTRONG (1-1)

Forrás: Vehir

A második játékrészben az elsőhöz hasonlóan egyből magához ragadta az irányítást a hazai alakulat. Többször is próbára tették fiatal hálóőrünket Haála Kadát, de Kada ismét igazolta klasszisát és bravúrt-bravúrra halmozott. A 23. percben sajnos már ő is tehetetlennek bizonyult. Egy keresztpassz után Sergio kapta meg a szélen a labdát és egy cselt követően a rövid alsóba lőtte a labdát. (2-1)

A harci kedv a bekapott gól ellenére sem hagyott alább, de veszprémiek továbbra is komoly energiákat mozgósított, nem voltak elégedettek az egygólos előnnyel. A megnövekedett nyomás miatt olykor-olykor becsúsztak kisebb hibák a gépezetbe, amiknek a következtében már csak szabálytalanul tudtuk megállítani az ellenfél játékosait. Az egyik ilyen szabadrúgásból született meg a hazaiak harmadik találata, a gólszerző ismét Tatai. (3-1)

Forrás: Vehir

A végjátékban mindent megtettünk a szépítés érdekében, öt a négy ellen felállva járattuk a labdát, de nem találtunk fogást a veszprémiek védelmén. Végül az utolsó szó is a hazaiké volt, Boromisza Dániel állította be a 4-1-es végeredményt!

Szomorkodnunk viszont egyáltalán nem szabad, hiszen a találkozó több periódusában is egyenrangú ellenfélnek bizonyultunk és a tapasztaltak alapján bizakodva várhatjuk a jövő heti, Nyírgyulaj elleni összecsapást!

A mérkőzés után fiatal tehetségünk, Lipl Noel értékelt:
Szerintem az első félidőben végig tudtunk koncentrálni és tartani azokat a taktikai utasításokat, amiket megbeszéltünk a mérkőzés előtt. A második játékrészben Veszprém kicsit kijjebb jött ránk, ami egy kicsit megzavart minket és több hibát vétettünk emiatt. A meccs vége fele pedig egy-két nagyobb hibát ejtettünk, amit a Veszprém a meglévő rutinjával ki is használt. Összességében elégedett vagyok azzal amit csapatként nyújtottunk ma és bizakodva várjuk a Nyírgyulaj elleni párharcot.

Forrás: Vehir

Végeredmény: Veszprém Futsal – TFSE-BESTRONG 4-1 (1-1)

Veszprém: Spandler, Tatai, Pál, Boromisza, Rutai

Cserék: Fridrich, Dorogi, Rodrigo, Bencsik, Fellembek, Kiss

Vezetőedző: Fehér Zsolt

TFSE: Haála, Sóvári, Dudás, Lipl, Wagner

Cserék: Koháry-Papp, Andorka, Szabó, Csernai, Szentjóby, Kulik, Fehér

Vezetőedző: Soltész Levente

Sárga lap: Pál

Gólszerzők: Tatai (6′ , 27′), Dudás (11′), Sergio (23′), Boromisza (31′)

Az összecsapás az alábbi linken nézhető vissza: