Futsal Női NBI

4. helyen zártuk az NBI-et!

Női futsal csapatunk az NBI 3. helyezéséért vívott párharc utolsó, mindent eldöntő mérkőzésén fogadta hazai környezetben a Budaörs csapatát.

A két együttes első helyosztó összecsapásán lányainknak sikerült megszerezni a győzelmet egy szoros küzdelemben. Így adott volt a lehetőség, hogy Budaörsön el is döntsük a bronzérem sorsát, azonban a pest megyei alakulat megálljt parancsolt nekünk és elnapolta az éremosztást 1-1-re módosítva a párharc állását.

A mindent eldöntő párharc ennek megfelelően az első néhány percben jó iramot hozott. A csapatok szervezetten védekeztek, a koncepciót tekintve viszont határozottabbnak tűntek a vendégek. Ennek megfelelően a 10. percben Fábián Rebekának köszönhetően meg is szerezték a vezetést. (0-1).

A kapott gól valamelyest jót tett nekünk, hiszen egyik pillanatról a másikra nyomás alá helyeztük a vendégeket és folyamatosan dolgoztuk ki a helyzeteket. Kezdetben gól nem esett részünkről, viszont a lelkesedés töretlen maradt. A 15. percben megtört a jég, hiszen egy szép bejátszást követően csapatkapitányunk, Pádár Anita egalizált.

A félidő végén felgyorsultak az események és a nagy adok-kapokból ismét mi húztuk a rövidebbet, így egy gólos hátránnyal mehettünk a szünetre.

Első félidő: TFSE-SZERTARSPORT.HU – BUDAÖRS FUTSAL (1-2)

A második játékrész a játékunkat figyelembevéve nem igazán hozott áttörést, viszont a vendégek továbbra is frissek és lelkesek voltak. A kilátásainkat aztán tovább rontották a 24. perc történései: a budaörsiek egy szépen végrehajtott akcióból találtak be ismét, amivel már két gólra nőtt a hátrányunk.

Ez a gól már láthatóan komoly károkat okozott a csapaton belül. Becsülettel küzdöttek a lányaink, azonban egész egyszerűen ezzel a Budaörssel nem lehetett mit kezdeni. Fegyelmezetten állták hátul a sarat, majd igyekeztek gyors kontrákat vezetni, ami sikerült is nekik, hiszen a 31. percben – a korábbi TFSE játékos – Bede Anett talált a kapunkba.

A találkozó és a bronzérem sorsa ekkor gyakorlatilag el is dőlt, azonban jól jelzi lányaink küzdeni akarását, hogy még így is tudtak szépíteni. A mérkőzés és a párharc kimenetelén sajnos ez már nem változtatott.

Végeredmény: TFSE-SZERTARSPORT.HU – BUDAÖRS FUTSAL (2-4)

A bronzéremről tehát lemaradtunk, így a hölgyek a 4. helyen zárták a 2020/2021 szezon küzdelmeit az NB1-ben.

Szép volt lányok!!