Futsal Női NBI

Nem jött ki a lépés!

A Női futsal NB1 küzdelmei az 5. fordulóhoz értek, lányaink eddig veretlen mérlegüket továbbra is őrizni szeretnék, így ennek fényében léptek pályára a DEAC csapata ellen a Fáy utcai csarnokban.

A találkozó első öt perce lendületes viszonylag kiegyenlített képű volt, de lányaink több és veszélyesebb támadást tudtak végig vezetni, egyedül a pontos befejezés hiányzott. Sajnos a gyenge helyzetkihasználás megbosszulta magát és a vendégek egy szöglet után megszerezték a vezetést (0-1). A pontatlanság, ami eddig általában a helyzetek befejezésénél volt jellemző, az átkerült a saját térfélen végzett labdajáratásokba is, így egy eladott labdának köszönhetően már kettő gól volt a DEAC előnye (0-2).  Nehéz úgy beszélni szép, illetve kevésbé szép fociról, ha az ellenfél már kettővel vezet, de annak ellenére volt ez az állás, hogy az ellenfelünk nem tudott mezőnyben többet teljesíteni, mint mi. Viszont ez az előny adott nekik némi önbizalmat és jelentősen javult a debreceniek játéka, de mi továbbra is csak kerestük önmagunkat, így Csernai Gabi ki is kérte az időt. Ez nagyon jót tett a lányoknak, akik ezután szisztematikusan felépítve helyzeteket tudtak kialakítani és végül a hőn áhított gól is összejött Gruber Brigittának köszönhetően (1-2). Ebből viszont a lányok nem tudtak erőt meríteni és újfent egy egyéni hibának köszönhetően kaptunk gólt (1-3). A lendületük pedig sajnos kitartott a félidő végéig és kivételesen nem az egyik hibánkat kihasználva, hanem egy szépen kivitelezett támadást tudtak gólra váltani (1-4).

Félidő: TFSE-SZERTARSPORT.HU – DEAC (1-4)

A szünet egyértelműen hasznos volt a lányoknak, mindenki tudta rendezni a sorokat és átbeszélni a feladatokat a második játékrészre. Ennek a jeleit láthattuk az első pár percben, hiszen kettő hatalmas ziccerrel kezdtek a csajok, de sajnos ezeket sem sikerült gólra váltani. Érdekesség, hogy az első félidőben mindkét csapatnak 5-5 kaput eltaláló lövése volt, a vendégek ugye ebből négyszer be is találtak, viszont mi csak egyszer. A folytatásban ez nem is változott igazán, persze az is közbejátszott, hogy rendkívül nagy egyéni hibákat követtünk el, ráadásul kettőt is mindössze egy perc leforgása alatt, így már öt gól volt a vendég gárda előnye. Sajnos nem jó ezt így kimondani, de ezen a napon más forgatókönyv nem igazán valósulhatott meg, megérdemelten nyert a DEAC csapata.

Végeredmény: TFSE-SZERTARSPORT.HU – DEAC (1-6)

Öt fordulót követően jelenleg a 4. helyen állunk, hat megszerzett ponttal. A következő körben november 8.-án vasárnap, a listavezető Astra-HFC Üllő csapatához látogatunk, akikkel már egyszer találkoztunk és egy gólgazdag döntetlent értünk el. Bízzunk a jobb folytatásban és szurkoljunk a lányainknak!!!

Hajrá csajok!!

Hajrá TFSE!!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!