Férfi NBII Kosárlabda

Nem bírtunk az éllovassal

A Férfi NB II. es férfi kosárlabda csapatunk kettő sikerrel megvívott mérkőzés után ezúttal a listavezető Dunaharaszti MTK csapatával mérkőzött meg idegenben. A két csapat őszi meccsén az E teremben a vendég együttes nyert 58-75 arányban, de azon a találkozón a mieink egészen az utolsó negyedig versenyben voltak a győzelemért. Azonban ott egy 19-31 es szériával végül a Dunaharaszti gárdája bizonyult jobbnak. Tehát ennek fényében egy kimondottan nehéz meccs várt a mieinkre.

A találkozó első félideje ennek megfelelően alakult a TFSE számára. A nyitó negyedben egy 8 pontos előnyt tudtak felépíteni a hazaiak (20-12), amit viszont a következő 10 percben sikerült 6ra csökkentenie a fiainknak (18-20).

Első félidő: 38-32

Nagyszünet után a Pest megyei csapat meg tudott újulni és a harmadik negyedben nyílt meg igazán az olló a csapatok között (29-16). Ez elsősorban annak tudható be, hogy a fiainknak a kinti dobások az egész meccs során nem igazán mentek és ez ebben a játékrészben látszódott meg igazán. A másik neuralgikus pont a védekezés volt, amit viszont sikerült optimalizálni és így végül egy 12-12es zárással valamelyest javítottunk a végerdményen.

Végeredmény: 79-60

A meccs alakulása: (20-12, 18-20, 29-16, 12-12)

A találkozó után a mieinktől Schubert Bence értékelt:  „Sajnos nem sikerült megszereznünk a győzelmet ,de azt gondolom sikerült helytállnunk a listavezető otthonában. A védekezésben mindenképp javulnunk kell majd és remélem a távoli kísérleteink is jobban fognak majd ülni.”

A fiúk a soron következő meccsen a Katlanunkban az E teremben fog játszani pénteken 20.15ös kezdéssel a Zuglói Sasok ellen.  Töltsük meg hangulattal a csarnokot és hajszoljuk Győzelembe a fiainkat!!

Hajrá TFSE !!!