Férfi NBI Futsal

Nem bírtunk a Veszprémmel!

Férfi futsalcsapatunk az idei utolsó, hazai bajnokiján fogadta a tabella 7. helyén álló Veszprém csapatát.

Az alábbiakban Zatkalik Dávid / vehir.hu tudosítását olvashatjátok:

Győzelmi kényszerben lépett pályára a futsal NB I hetedik helyén álló Balaton Bútor FC Veszprém, amely az alapszakaszának 14. fordulójában az újonc, nyolcadik pozíciót elfoglaló TFSE gárdájához látogatott. A felsőházi (1-5. helyért kiírt) rájátszásba vágyó bakonyiak ugyanis a legutóbbi öt mérkőzésükből csak a Nyírgyulaj ellenit tudták megnyerni, a Berettyóújfalutól, a Haladástól és az Újpesttől is kikaptak, az előző körben pedig 2-2-es döntetlent értek el a Kecskemét vendéglátójaként.

Az erőviszonyok mindenesetre vendég sikert ígértek, hiszen Tataiék a szeptemberi „odavágón” 4-1-re nyerni tudtak. Az pedig tovább növelte az esélyeiket, hogy Pál Patrik és Serginho is maradéktalanul felépült korábbi sérüléséből. Veszprémi lehetőségekkel kezdődött a találkozó, előbb Rutai, majd Pál próbálkozott éles szögből, Nagyistván azonban mindkét esetben védeni tudott. A túloldalon Amaro ugratta ki a szintén brazil Pereirát, aki gyönyörű mozdulattal pörgetett a kapu mellé.

A Balaton Bútor brazilja, Serginho is jól szállt be, rögtön az első lehetőségéből veszélyeztetett, de a kaput nem találta el. Záporoztak a lehetőség: Fridrich közeli kísérletét Nagyistván, Kulik ziccerét pedig Spandler hárította bravúrral. Dorogi löketét pedig Fehér blokkolta a gólvonalon állva. Pereira aztán kétszer is ígéretes helyzetbe került, ám Spandler mindkétszer túljárt az eszén.

Hattal a szünet előtt Pereira bonyolódott felesleges cselekbe a saját alapvonalánál. Tatai csente el tőle a labdát, majd Serginhoz passzolt, aki a bal alsóba lőtt. A kapott gól érezhetően megzavarta a hazaiakat, kisvártatva Rutai passzolt Amaro lábai között a jobb oldalon érkező Tatainak, a csapatkapitány pedig megduplázta együttese előnyét (0-2).

A Fehér-csapat uralta a találkozót, jött is a harmadik gól: Rutai lőtt szép cselek után Nagyistván lábai között a hálóba (0-3). Tatai a végjátékban akár duplázhatott volna, de ezúttal a kapufát trafálta telibe. A vendéglátó erejéből csak egy-egy kontrára futotta, Spandler viszont magabiztosan őrizte portáját. Spandler nemcsak a védések terén, az előre íveléseknél is jeleskedett. Olyannyira, hogy a 24. minutumban a hazai kapuba ívelt a válogatott hálóőr, teljesen demoralizálva a TFSE-t (0-4).

Bár ezzel tulajdonképpen el is dőlt a három pont sorsa, a mieink nem vettek vissza az iramból. Fridrich sarokrúgását Rutai tizenkét méterről kapásból a hálóba vágta (0-5). Az utolsó „negyedbe” lépve a fiatal Fellembek is lehetőséget kapott. A tizennyolc esztendős játékos kis híján meg is szerezte első felnőtt NB I-es találatát. A másik térfélen Amaro újabb ziccerét védte Spandler.

Hattal a lefújás előtt Serginho cselezgetett a jobb oldalon, majd a túloldalon érkező Tataihoz tálalt, aki közelről a hálóba vágta a játékszert. A budapestiek vészkapussal támadtak, változatlan eredményességgel. Aztán Pál „szlalomozott” a sötétkékek között, s lőtte ki a bal alsót (0-7). Amikor már úgy tűnt, hogy ezen a napon semmi sem sikerül a riválisnak, Kulik szépített éles szögből (1-7). A Veszprém ettől függetlenül abszolút magabiztos, önbizalomnövelő győzelmet aratott a pénteki, Aramis elleni hazai összecsapása előtt.

Férfi futsal NB I, 14. forduló:

Végeredmény: TFSE-Bestrong–Balaton Bútor FC Veszprém 1-7 (0-3)

Budapest, Vasas-Sterbinszky Amália Sportcsarnok. Vezette: Zimonyi (Hartung, Muhari)

Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai

Csere: Koncsol, Sárdi (kapusok), Fridrich, Komáromi, Dorogi, Serginho, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M.

Vezetőedző: Fehér Zsolt

TFSE: Nagyistván – Sóvári, Lipl, Amaro, Pereira

Csere: Koháry-Papp (kapus), Andorka, Szentjóby, Kulik, Dudás, Fehér D., Tóth D.

Vezetőedző: Soltész Levente

Gólszerzők: Kulik (37.), ill. Serginho (14.), Tatai (15., 34.), Rutai (17., 27.), Spandler (24.)

Vereségünk miatt hátrébb csúsztunk a tabellán, így a 9. helyről várhatjuk a folytatást. Pénteken lépünk utoljára pályára a 2021-es esztendőben a minket éppen megelőző Nyírgyulaj otthonában.

Hajrá srácok, hajrá TFSE!!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!