Férfi NBII Futsal

Nem adták könnyen a győzelmet!

A sikeres évkezdés után, idén először hazai pályán léptünk pályára a tabella 3. helyén álló Szigetszentmiklós csapatával. A Pest megyeiek alakulatot az ősz során már egyszer le tudtuk győzni, de ennek ellenére mindenképp komoly összecsapásra lehetett számítani.

A mérkőzés első öt perce igencsak lendületesen indult, nagy helyzet viszont egyik oldalon sem alakult ki. Nagyon fegyelmezetten játszott mindkét csapat, különösebb kockázatot senki sem akart vállalni. A szép és hatékony labdajáratást azonban a faultok száma csorbította kissé, így amikor összegyűlt az öt hiba, akkor még inkább koncentráltnak kellett lennünk.

A vezetést viszont nem mi, hanem a vendégek kilencese szerezte meg, akiről megfeledkeztünk és négy méterről már nem hibázhatott.

Szerencsére higgadtak tudtunk maradni és folytattuk a játékunkat. A miklósiak persze nem ültek az eredményen, továbbra is veszélyesen játszottak, de a türelem meghozta a gyümölcsét. Kocsi Henrik egy távoli lövésből tudott kiegyenlíteni, ezzel megszerezte idei második gólját.

A lendületünk kitartott, ami elsősorban a gyors sorcseréknek köszönhető és persze annak is, hogy mindkét sor igencsak nívós, így nehezen lehet A, illetve B sorról beszélni. A 20. percben Szalmás Zoli góljával vettük át vezetést és ezzel előnnyel mehettünk a szünetre! 

Félidő: TFSE-SZERTARSPORT.HU – SZIGETSZENTMIKLÓS FUTSAL (2-1)

Azzal az elánnal folytattuk a második játékrészt, amivel az elsőt befejeztük és alig három perc elteltével két gólt is szereztek a srácok. Először Fritz Balázs, aztán pedig Kis Gábor volt eredményes, ezzel pedig már 4-1 volt az állás.

Eközben a vendégek indulatai érthetően egyre hevesebbek voltak, de egy idő után sajnos ez az egész cirkusz kezdett méltatlanná válni mind a sportághoz, mind a kulturális normákhoz. Szerencsére mi nem ültünk fel a provokációnak, alázattal, fegyelmezetten tartottuk be az edzői utasításokat és tettük a dolgunkat. Az egész meccsen ihletett formában játszó Kocsi Henrik meg is szerezte a második gólját, így már négy góllal vezettek a srácok.

A Szigetszentmiklós ki is kérte az időt, hogy rendezzék a soraikat és persze minket meg ki akartak zökkenteni a lendületünkből. Ez sikerült is nekik, ugyanis egy egészen elképesztő két percet produkáltak, ami alatt három gólt is tudtak szerezni és amivel alaposan ránk is ijesztettek.

Mindent egy lapra téve támadtak, mi pedig egy rövid időre be is szorultunk, de sikeresen kivédekeztük a vendégek támadásait. Négy perccel a vége előtt Sóvári Benedek révén megszereztük a hatodik gólunkat is és úgy tűnt innen már nincs mi veszélyeztesse a győzelmünket.

Azonban a 39. percben a vendégeknek megint sikerült feljönniük egy gólra, de mivel már csak szűk másfél perc volt hátra, így a kapusukat is felküldték támadni. Mi pedig éltünk a lehetőséggel és Szalmás Zoli először az üres kapuba távolról, majd egy szabálytalanság után büntetőből volt eredményes.

Végeredmény: TFSE-SZERTARSPORT.HU – SZIGETSZENTMIKLÓS FUTSAL (8-5)

Ezzel a győzelemmel pedig továbbra is élnek a bajnoki címről és a feljutásról dédelgetett álmaink. Egy ilyen harcos mérkőzésen aratott győzelem rengeteg önbizalmat ad a srácoknak.

A meccset, ha csak egy rövid gondolattal kellene jellemezni, akkor Sztranyovszky Márk, szakosztályvezetőnk szavai mindenképp találóak voltak: „Ezt a meccset háromszor kellett megnyerni!”

Gólszerzők:

Kocsi 2
Szalmás 3
Fritz
Kiss
Sóvári

A srácok a következő fordulóban ismét hazai pályán lépnek majd pályára, az ellenfél pedig a Tihanyi FC együttese lesz!

Hajrá Fiúk!!

Hajrá TFSE!!