Magyar Kupa Röplabda

Nem adta magát könnyen az újonc!

NBI-es női röpiseink a BVSC-Zugló csapatát fogadták a Magyar Kupa 1. fordulójában. A várakozásoknak megfelelően harcos, lendületes csapattal találtuk szemben magunkat, akik egyáltalán nem adták könnyen magukat, sőt nem sokon múlott a 5. mindent eldöntő szett sem!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A TF „D” termében közel 80 néző előtt estek egymásnak a csapatok. Összességében a vendégek kezdtek jobban és megnyerték az első szettet 25-22-re. Az ezt követő második felvonásban tudtunk fordítani (25-22).

Joel Herrera tanítványai a 3. etapban nem kímélve semmit és senkit, ismét felül tudtak keredni a zuglói alakulaton és átvették a vezetést (25-20). Amikor már abba a hitbe ringathattuk volna magunkat, hogy sikerült megtörni az újoncot és könnyű negyedik játszma következik, akkor újfent megvillant a kék-sárga rivális, akik az utolsó lehetőségig tartották magukat.

Bekezedett az ellenfél és sokáig vezetett. Egymás után ejtették a labdát a védelem mögé, amivel komoly előnyre tettek szert. De nem oda Buda! A TFSE-s lányok órásit harcolva előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is átveték, végül pedig feltették a pontot az i-re.

TFSE – BVSC-Zugló 3:1 (–22, 22, 20, 21)
Budapest, Győri út, 59 néző. V: Soltész, Mezei.
TFSE: Kökény N. 3, Villányi 8, Budaházy 8, Halla G. 25, Komcsák 15, Zen 11. Csere: Boller (liberó), Turcsányi, Benedek G. Vezetőedző: Herrera Olazabal.
BVSC: Riczkó 19, Bajnóczi 3, Dani 11, Nagy Zs. 4, Wirth 16, Tóth-Bagi 2. Csere: Sartoris, Dóka (liberók), Benedek R. 2, Nyuka, Hemmert 1, Rózsa, Puskás, Marton 3. Vezetőedző: Daróczi Gergely.

Magyar Kupa 1. forduló
TFSE – BVSC-Zugló 3:1
3:1 (-22, 22, 20, 21)

Szép volt lányok, nagyot küzdöttetek egymásért!