Kosárlabda Női NBI/A

Negatív rekord a kényszerpihenőt követően

Bő egy hónapos kényszerszünetet után, a Sopron Basket csapata fogadta a TFSE-MTK lányait az otthonában.

A Sopron csapata hazai és európai viszonylatban is a legerősebb klubok között van. Magyar Bianka tanítványai szokásukhoz hűen, megpróbálták a lehető legjobbat kihozni a mérkőzésből.

Sajnos több kezdőjátékost mellőznünk kellett a mérkőzésen. Már az első negyedben látni lehetett, hogy komolyan veszi a mérkőzést a hazai csapat is, ami nem könnyítette meg a TFSE-MTK dolgát. Sikerült közel maradnunk az éllovashoz, 25-18-as állással ért véget az első játékrész.

A második negyedben már aggasztóbb volt a játék képe, ahol az első hat percben mindössze 4 pontot szereztünk. Sok könnyű kosarat engedtünk a házigazdának, így az előnyüket 16 pontra növelték a félidőig.

Félidő: 48-32

A második félidőben is a soproni együttes bizonyult aktívabbnak és sikeresebbnek. Jó passzokkal játszották ki a vendég védelmet, míg mi kicsit „leeresztve” kosaraztunk és nem igazán találtuk meg a kosár alját. Ezáltal a végső felvonást megelőzően már 26 pont volt a két csapat között.

Az utolsó negyedben sem alakult másképp a játék képe. A soproniak sorra vezettek jó támadásokat és szereztek belőle pontokat, míg mi nem igazán tudtuk érvényesíteni az akaratunkat.

A végeredmény: 98-67, ami az elmúlt 2 NB I/A-s szezonok legnagyobb különbségű TFSE-s veresége.

A mérkőzés alakulása: (25-18, 23-14, 28-18, 22-17)


Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!