Kosárlabda Női NBI/A

Nálunk folytatják a Dúl-testvérek!

Június végéhez érve legtöbb csapatunk háza táján körvonalazódnak a jövő évi keretek. Elsőként élvonalbeli női kosárlabdacsapatunk 2024/25-ös fellállását ismertetjük!

A TFSE-MTK megannyi meglepetést okozva 6. helyen zárta a női kosárlabda NB I. A alapszakaszát, majd a 7. helyen fejezte be a rájátszásbeli küzdelmeket. Csapatunk új otthonra lelt a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban, ahol hétről hétre zajlott a közös építkezés Hegedűs Péter vezetőedző kezei alatt. A soron következő évadra fordulva kulcsfontosságú, hogy sikerüljön egyben tartani a keret magját, hiszen így tovább haladhat a megkezdett úton a TFSE-MTK.

Elsőként a Dúl-testvérek kapcsán szolgálhatunk azzal az örömteli hírrel, hogy mindketten köreinkben folytatják pályafutásukat. Panka, aki idén csapatkapitányként igazi vezérként állt kék-fehér alakulatunk élére, továbbra is ebben a szerepkörben folytatja. Utolsó utánpótlás évét befejező húga, Terka rengeteget fejlődött a mögöttünk lévő szezonban és egyre előrébb lépve, folyamatosan növekvő játékpercekkel és javuló mutatókkal büszkélkedhetett.

Panka zsinórban negyedik szezonját töltötte köreinkben, statisztikáit tekintve pedig most zárt a legeredményesebben eddigi TFSE-s karrierjét tekintve. 32.8 perc mellett 12.8 dobott pontot átlagolt a bajnokságban, 4.8 lepattanót szedett és 5.2 asszisztot adott. Ízig-vérig csapatkapitányként cselekedett, aki oroszlánrészt vállalt minden sikerből és példát statuált a társak felé. A soron következő évadban a még mindig csak 23 éves kapitány vezényletével reményeink szerint tovább erősödhet a csapategység.

Név: Dúl Panka
Életkor: 23 év
Magasság: 179 cm
Poszt: 1-3
TFSE-ben: 2020-

Terka utolsó utánpótlás évében az alapszakaszban 6 pontot és 26.7 percet átlagolt, a rájátszásban pedig még tovább javította az adatait, amivel a bajnoki szezonjának az átlaga 26.7 perc, 7.3 pont, 3.1 lepattanó és 3.7 assziszt lett. Gondolhatnánk, hogy nehéz év vár rá, hiszen kikerül a „védett” státuszból, ám a fiatal reménység a 2023/24-es idényben rendre megmutatta, hogy igenis helye van a legnagyobbak között.

Név: Dúl Terka
Életkor: 20 év
Magasság: 173 cm
Poszt: 1-2
TFSE-ben: 2022-

Formálódó női kosárlabda keretünk játékosait, illetve stábtagjait a következő napok során ismerhetitek meg. Tartsatok továbbra is velünk!

Fotó: Borhi Mihály