Kosárlabda Női NBI/A

Nagyot küzdöttünk, felvettük a harcot a Győrrel

Élvonalbeli kosárlabdacsapatunk hazai környezetben fogadta az UNI Győr MÉLY-ÚT alakulatát. Lányaink végre hiányzó nélkül léphettek parkettre, hiszen csapatkapitányunk Chanise Jenkins ismét bevetésre készen állt. A vendégeknél több játékost is mellőznie kellett Iványi Dalma vezetőedzőnek.

Csapatunk legutóbb a DVTK otthonában játszott bajnoki mérkőzést, akkor közel állt a bravúrhoz a TFSE-MTK, azóta pedig kőkeményen munka és felkészülés előzte meg a ma esti találkozót.

Dúl Panka mai teljesítménye mellett nem mehetünk el szó nélkül.

Fotó: MTK Budapest – Makó Éva

A nagy irammal kezdődő meccset a győriek nyitották jobban. Csapatunk első pontját Baa Dominika szerezte egy gyors ziccert követően. A negyed közepére ellépett a vendég gárda 2–6-ra, ám ekkor sikeresen váltottunk és 9 perc után már a vezetés is a nevünk mellett szerepelt, amit kitartottunk az etap végéig (15–13). A napokban bokaszalag sérüléssel bajlódó Dúl Panka már ekkor 7 pontot, 1 asszisztot, 2 lepattanót jegyzett.

A második negyedet is jobban kezdte Iványi Dalma csapata. Három perc alatt tizenegy pontos vezetést szerzett a Győr, mindezt egy 0–13-es rohammal. Vezetőedzőnk ekkor kikérte az időt és bíztatta lányainkat, hogy ne adják fel és higgyenek egymásban. Játékunk képe egyből változott, megkezdtük a felzárkózást, amire a vendégek egyből reagálva időt kértek. 1-3-1-es zónával védekeztünk a mérkőzés nagyrészében, ami hatékonynak bizonyult. Feljavult támadójátékunk és stabilabbá váló védekezésünk látványos felzárkózást eredményezett. Félidőben: 33–37.

Ma is nagyot harcoltunk!

Fotó: MTK Budapest – Makó Éva

A harmadik játékrészt is a vendégek kezdték élénkebben. Ugyan voltak közeledési próbálkozásaink, sajnos négy perccel a vége előtt 16 ponttal húzott el a Győr. Ekkor megpróbáltunk újra felzárkózni, ami némileg sikerült is. 43–55.

A záró akkordot mi kezdtük jobban, Tapley kétszer is eredményes tudott lenni, majd Németh Alma dobása ült sikeresen, így hat pontra fel a vendégeket. A negyed további részében mindent beleadva hajtottak lányaink, alig öt perccel a vége előtt négy pont volt a különbség. Iványi Dalma ekkor időt kért, a Győr pedig ezt követően elhúzott tőlünk és bebiztosította a győzelmét. A TFSE-MTK ezen a napon is felvette a harcot egy európai szinten jegyzett csapattal és az utolsó pillanatig becsülettel harcolt. Végeredmény: 65–75.

Fotó: MTK Budapest – Makó Éva

NŐI KOSÁRLABDA NB I
7. forduló
TFSE-MTK – UNI Győr MÉLY-ÚT
65–75 (15–13, 18–24,
 10–18, 22–20)
MTK Városmajor, 150 
néző. V: Farkas G., Varga-Záray K., dr. Németh P. (Sarkadi-Nagy Ágnes)

TFSE-MTK: Jenkins 11, Theodoreán 2, Baa 2, Tapley 18, Pavel, Csere: Dúl 10, Burján 5/3, Németh A. 8, Szeitl 6/6, Herman, Tóth T., Király 3/3, Edző: Magyar Bianka

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!