Női NBI Röplabda

Nagyot küzdöttünk, ezüstérem a jutalom!

NBI-es női röpiseink a 2. helyen zárták a 2021/22-es szezont! A Gödöllővel vívott utolsó meccs egy változatos és rendkívül izgalmas találkozóvá kerekedett. Csépke Gábor és Lucas Alborch tanítványainak úgy kellett pályára lépniük szombat este, hogy legalább 2 szettet nyerniük kell a dobogó második fokán való biztos végzéshez.

A mérkőzést megelőzően is pompás volt a hangulat, de igazán csak akkor lett hangos a közel 100 kilátogató szurkoló, amikor elkezdődött az első labdamenet. Már az első szettben nehezen jutottak dűlőre a csapatok! Kettesével vagy hármasával adogatta egymásnak a labdát a két gárda egészen 18-18-ig, innentől pedig folyamatossá vált a pontváltás. 26-25-nél Halla Gréti ász nyitásával pontot tett az i-re.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Ott kezdtük a második felvonásban ahol abbahagytuk, de Szalay Attila lányai először 4, majd 5 pontos hátrányt ledolgozva elléptek 3 ponttal. Ezt az előnyt végig megtartva, sőt tovább növelve 1-1-re módosították az eredményjelzőt. A harmadik játékrész szinte ugyan úgy zajlott le mint a második, annyi különbséggel, hogy a végjáték némileg izgalmasabbra sikeredett, de ezzel már pontelőnybe került a vendég csapat.

A negyedik etapban újra magunkra találtunk! Néha olyan lehetetlen helyzetből mentettünk labdákat, hogy az ellenfél sem hitte el és ennek köszönhetően végül kiegyenlítettünk 2-2-re, bebiztosítva ezzel ezüstérmünket. Az utolsó mindent eldöntő szettben 5-6-ot követően 5 pontos előnyre tett szert a Gödöllő és ugyan voltak nagyon szép megmozdulásaink, a vendégek tartani tudták az előnyüket. Az utolsó pillanatokra még visszajöttünk 2 pontra, de a meccslabda az ellenfélnél volt, amit ki is használtak.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Ezzel ugyan megnyerték a mérkőzést, de összességében mi kerültünk ki győztesen, így a dobogó második helyén foglalunk helyet. Mind a két csapatot hatalmas gratuláció illeti a nem mindennapi játékért amit a pályán nyújtottak! Utolsó mérkőzésén felejthetetlen játékkal búcsúztunk csapatkapinyátunktól, Poór Alexandrától. Köszönjük lányok ezt a csodálatos évadot!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE