Női NBI Röplabda

Nagyot harcoltunk, a Békéscsaba azonban érvényesítette az akaratát!

Női röplabdacsapatunk Magyarország egyik legjobbjával mérhette össze tudását a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A négy sorozatban is jeleskedő Békéscsaba nem vette félvállról a mérkőzést, erős sorral álltak ki ellenünk. A találkozón végül 0:3-as eredmény születetett, amivel mi rengeteg tapasztalatot szerezhettünk.

A találkozó első pontját mi szereztük, azonban ezt követően a vendégek vették át az irányítást. Hamar megráztuk magunkat, így 7:7-ig tudtuk tartani az ellenfelet. Tóth Gábor lányai itt váltani tudtak és magabiztos előnyre szert téve elléptek. Mezőnymunkánk már ekkor is megsüvegelendő volt, csúsztunk-másztunk minden labdáért, ezáltal sokszor látványos labdameneteket idéztünk elő, amit a kilátogató közönség is díjaztott. Az első etapot a BRSE 17-25 arányban nyerte.

A második szettre még magabiztosabbá vált a BRSE. Ekkorra már éreztük pontgyárosunk, Halla Gréti hiányát is, aki jelenleg gőzerővel dolgozik a rehabilitációján. A vendégek hamar állandósították 6-8 pontos előnyüket, amit a szett végére 12-25-re bővítettek. A harmadik játszma kiélezettebben kezdődött a többinél. Egészen sokáig tartani tudtuk a szintén kék-fehérben játszó ellenfelet, 12-14-től kezdve viszont Vasileva kiváló nyitásai és a sorozatban érkező blokkok pontot tettek az i-re, így 13-25-re nyerték a harmadik szettet, lezárva ezzel a mérkőzést (0:3).

TFSE–Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (-17, -12, -13)
Magyar Kupa, nyolcaddöntő, Budapest. Vezette: Szabó, Nagy.

TFSE: Komcsák 4, Budaházy 3, Vámos 3, Zen 7, Kökény 2, Villányi 3, Csere: Boller (libero), Benedek 3. Vezetőedző: Joel Olazabal Herrera.
Békéscsaba: Vasileva 12, Glemboczki 8, Oliinyk 3, Bodnár 12, Oikonomidou 15, Sullivan 6. Csere: Kertész (libero). Vezetőedző: Tóth Gábor.

Joel Olazábal Herrera így fogalmazott a találkozót követően: „Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz az Extraligából érkező csapat ellen, akik Magyarország legjobb három csapatának egyike. Nagyon magas játékosokkal rendelkeznek, akik nagyon jól tudnak röplabdázni. Ezt a meccset a felkészülés jegyében vettük a vasárnapi mérkőzésre, de nem vagyok elégedett, mert a lányok sokszor tudták, mit kell tenniük, mégsem tették meg.

Fotó: Borhi Mihály

A hétvégi folytatásban a Balatonfüred fiókcsapatához látogatunk vasárnap 16 órától. Soron következő ellenfelünk vereséggel kezdte a bajnokság első fordulóját, miután a Gödöllő ellen 3:1 arányban maradt alul.

Kilátogató szurkolóinknak köszönjük a lelkes biztatást és a remek hangulatot!

Hajrá lányok, hajrá TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!