Női NBI Röplabda

Nagyon fontos mérföldkő – oda-vissza legyőztük a Diósgyőrt!

Ezen a hétvégén minden figyelem NBI-es női röplabdacsapatunkra szegeződött, hiszen sorsdöntő összecsapást vívtak a forduló előtt még éllovas Diósgyőrrel. Hogy miért szükséges a múlt idő? Azt valószínűleg már mindenki kívülről fújja! Lányaink brilliáns játékkal 3:1 arányban legyőzték a riválist, ezzel az élre ugrottak és a saját kezükbe vették a bajnoki címért vívott harc irányítását. Ez volt zsinórban a 12. győzelmünk a 2022/23-as kiírásban!

200 néző előtt került megrendezésre a bajnokság legjobban várt rangadója a TF „D” termében. Talán sosem látott ilyen publikomot a „katlan”, ahol a népes hazai tábor mellett számos miskolci fanatikus is megjelent. A teltház végig parázs hangulatot teremtett, ami egyszerre jelenthetett segítséget és izgalmi faktort a pályára lépő hölgyeknek. Az összecsapást mi kezdtük jobban, hamar ellógtunk 7–1-re, már ekkor kénytelen volt időt kérni a vendég tréner, Németh Szabolcs. A folytatásban némileg közelebb tudtak férkőzni a diósgyőriek, de kezdeményezéseikre mindig volt válaszunk. Pörgős röplabdát láthattak a kilátogatók, ahol többször hosszú labdamenetek végén örülhettünk látványos TFSE pontoknak, majd szettgyőzelemnek (25–22).

A második játszma jóval szorosabban kezdődött az elsőnél. Eleinte a DVTK alakított ki előnyt, amit sokáig tartani is tudtak, azonban mesterünk brilliánsan nyúlt bele a játékba. Felfrissített keretünk 10–15-ről tudott fordítani és nyerni (25–22) a második szettben is, amivel lélegzetvételnyi előnyt sikerült kialakítani. A harmadik etapban belefért egy kisebb kiengedés és szusszanás, ezt a pontosabban játszó Miskolc ki is használta, ezzel közelebb tudtak férkőzni hozzánk. A játékrészt gyakorlatilag végig vezetve tudták megnyerni, kiélezettebbé téve az amúgy is idegörlő párharcot (16–25).

A negyedik szett előtt nagy kérdés volt, hogy a feljavuló és morálisan nagy löketet szerző DVTK ki tud-e egyenlíteni, ezzel nyílttá téve a mérkőzést, avagy pontot teszünk a találkozó végére és 3 pontot bezsebelve az NBI-es tabella élére ugrunk. Nem ragozzuk túl, utóbbi történt. Fantasztikus összeszedettség és mentalitás tükröződött lányaink szeméből az első pillanattól kezdve, akik erőt merítettek minden olyan tényezőből, ami körülvette őket a helyszínen. A jelenlévő családtagok, barátok, stábtagok, a végig tomboló T-Közép és még a labdaszedők is azt sugallták a lányok felé, hogy ez most sikerülni fog. Bizony sikerült is, a TFSE 25–18-ra nyerte a negyedik szettet, ezzel 3:1-re a mérkőzést.

A tabellát két ponttal vezetjük öt fordulóval a bajnokság vége előtt, tehát nincs okunk hátradőlni és elkényelmesedni. Természetesen ezzel a csapat maximálisan tisztában van. Tűnhetett úgy néhány kritikus szemnek, hogy a lányok és a csarnokban lévők öröme felért egy bajnoki ünnepléssel, azonban megnyugtatunk mindenkit, ez „csupán” egy fontos mérföldkő elérése kapcsán kitörő öröm és eufória volt. Bajnoki ünneplésre akkor lehet csak alkalmunk, ha a számításaink szerint tudunk tovább haladni és kőkeményen dolgozunk a céljainkért. Jelen pillanatban a soron következő feladat van fókuszban, ami a mindig is szívós csapatként ismert Budaörs elleni idegenbeli összecsapás lesz március 25-én szombaton. A hétvége legfontosabb eredménye az, hogy a saját kezünkbe vehettük az irányítást!

TFSE – Diósgyőri VTK 3:1 (22, 22, –16, 18)
Győri út, 200 néző. V: Adler, Filibér.

TFSE: Kökény N. 3, Komcsák 12, Budaházy 4, Villám 18, Villányi 2, Zen 8. Csere: Boller (liberók) 1, Török P., Halla G. 5, Tettamanti 7, Turcsányi. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

DVTK: Kalmár 3, Vajdová 16, Hollósi 5, Toszics 20, Egri K. 14, Kiss E. 11. Csere: Kundrák (liberó), Bátori. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Edzői értékelés

Joel Herrera Olazabal (TFSE) – Gratulálok a lányoknak, nagyon büszke vagyok a ma mutatott teljesítményükre! Kifejezetten élveztük a játékot, melynek végén újfent legyőztük a rivális DVTK-t. Ellenfelünk magas szintet képvisel, hiszen tapasztalt, képzett, magasabb játékosok vannak a keretükben, akik közül sokan az Extraligát is megjárták. Alaposan felkészültünk belőlük, végig a terveink szerint tudtunk haladni. Örömünkre szolgál, hogy mostanra azon játékosokra is számíthatunk, akik a szezon eddigi részében sérülések miatt nem tudtak pályára lépni. Hálásak vagyunk a szurkolók támogatásának, hihetetlen hangulat volt a csarnokban, a közönség végig élvezte a játékot! Megyünk tovább, hiszen ez csupán egy mérföldkő volt a szezon során. Való igaz, egy nagyon fontos mérföldkő!

Németh Szabolcs (DVTK) – Ahogy a mérkőzés beharangozóban is mondtam, bármi is lesz ennek a mérkőzésnek a kimenetele, az a csapat amelyik győz, még nem nyerte meg a bajnokságot, hiába ünnepelnek úgy a hazaiak, mintha ez már megtörtént volna. Van még hátra öt forduló, ahol tizenöt pontot lehet szerezni, amit, ha megcsinálnak, akkor gratulálunk majd nekik, de mi ott leszünk végig a nyakukban, és minden egyes hibájukat igyekszünk majd kihasználni. Nem fogjuk feladni, annak ellenére sem, hogy ez a mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Ma gratulálni kell a TFSE-nek, mert ezt a parázs hangulatot talán jobban bírták idegekkel. Nem mondom, hogy felkészültebbek voltak, mert a pályán a röplabda az NB I.-es bajnokihoz híven egészen kiváló színvonalú volt. Tanulni kell azokból a dolgokból, hogyha roppantunk egyet az ellenfélen, ahogy tettük azt a második szettben, vagy akár a harmadikban, amikor többet tettünk, mint roppantottunk, akkor nem szabad őket visszaengedni a meccsbe és nem szabad 0:4-gyel kezdeni egy játszmát, mert akkor rohanhatunk az eredmény után. Egy ilyen téttel bíró mérkőzésen nagyon nehéz visszakapaszkodni, igaz ennek ellenére is visszatudtunk. Sajnáljuk a mai mérkőzést, de ahogy mondtam nem adjuk fel és ha úgy alakul gratulálni fogunk nekik, ha pedig hibáznak ott leszünk.

A hétvégi folytatásig javasoljuk mindenkinek, hogy gyönyörködjön a friss NBI-es tabellán!

Nincs elég és kellően találó szó arra, hogy milyen büszkék vagyunk a lányokra. Így tovább, kívánjuk, hogy elérjétek a céljaitokat és beteljesüljön az álmotok! Hajrá TFSE!