Futsal Női NBI

Nagyon fontos győzelem Debrecenben!

NB1-ben szereplő női futsalosaink az előző héten aratott hazai győzelem után Debrecenbe, a DEAC otthonába látogattak. A hajdúságiak ellen 2021-ben már találkoztunk a Magyar Kupa keretein belül, de azon a találkozón megsemmisítő vereséget mért ránk a rivális egyetemi alakulat.

Érdekesség, hogy a szezonban eddig háromszor játszottunk egymás ellen, egyszer idegenben és kétszer hazai pályán fogadtuk a debrecenieket. Vendéglátóként két mérkőzésen 6-6 bekapott gól mellett, csupán egyszer tudtunk eredményesek lenni. Az egyetlen idegenbeli szereplésünk alkalmával pedig egy szoros mérkőzésen, szép játékkal tudtunk felülkerekedni a cívisvárosiakon. A szép emlék és a javuló forma tudatában várhattuk a mérkőzést, bízva abban, hogy életben maradnak a bajnoki címről szövögetett álmaink.

A találkozó ennek ellenére szörnyen kezdődött a számunkra, hiszen már a 7. percben 2-0-ra vezetett a DEAC és úgy tűnt kevesebb mint tíz percnyi játék után le is mondhatunk a bajnoki elsőségről. Szerencsére lányaink a legutóbbi Szekszárd elleni mérkőzésen és több másik alkalommal is tanúbizonyságot tettek alázatból és küzdeni akarásból és egyből a második bekapott gól után rögtön szépíteni tudtunk. Ki más lehetett volna a gólszerző, mint Pádár Anita. Anita a mostani időszakban káprázatos formában van, hiszen legutóbb mesterhármasig jutott és most is már a találkozó elején sikerült betalálnia.

A lendületünkből hála az égnek nem vesztettünk – Anita semmiképpen sem – ugyanis a félidő hajrájában az ő góljával sikerült egalizálni és így nyugodtabban várhattuk a folytatást.

Félidő: DEAC – TFSE-SZERTARSPORT.HU (2-2)

A második játékrész eleje kevésbé volt hajtós, mint az első, a csapatok igyekeztek precízen labdát járatni és kidolgozni a helyzeteket. Mindkét oldalon voltak komolyabb lehetőségek, de gól egyikből sem született.

Az utolsó tíz percre kanyarodva egyre nőtt a mérkőzés tempója. A hazaiaknak matematikailag egy döntetlen is jó lett volna, de nekünk mindenképpen kellett a győzelem. Négy perc volt hátra a találkozóból, amikor Kovács Szilvia a szezon eddigi legfontosabb találatát szerezte meg és ezzel először megszereztük a vezetést a meccs során. Amit hősiesen meg is tudtunk őrizni és továbbra is veretlenek tudtunk maradni idegenben a DEAC ellen!

Végeredmény: DEAC – TFSE-SZERTARSPORT.HU (3-2)

Egy fontos és rendkívül értékes győzelmet szereztek a lányok, amivel továbbra is él a remény a bajnoki címre, ami valószínűleg a DEAC, ASTRA és köztünk fog majd eldőlni. Ebben a sorrendben, 18, 17, és 16 ponttal állnak a csapatok, de a debreceniek egyel több mérkőzést játszottak már le. Abban tehát biztosak lehetünk, hogy izgalmas lesz a szezon hátralevő része!

Folytatás hazai pályán, január 31-én az ASTRA-HFC Üllő gárdája ellen!

Hajrá lányok!!

Hajrá TFSE!!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!