Futsal Női NBI

Nagy lépés az arany felé!

Női futsalcsapatunk harmadik mérkőzésére készülhetett az NB I-es fináléban a 2F-BAU Tolna-Mözs ellen. A párharc első két mérkőzésen rendre az idegenbeli csapat tudott diadallal zárni, nálunk a Tolna nyert 0–2-re, majd mi leptük meg riválisunkat 2–5 arányú sikerünkkel.

Hazai porondon nyílt lehetőségünk bizonyítani és előnyt kialakítani a három győztes meccsig tartó finálé harmadik felvonása során. Az 1:1-es összetett eredmény alapján kiélezett meccsre készülhetett a publikum, melynek izgalmakból ezúttal sem volt hiánya.

Az összecsapást lányaink kezdték élesebben. Már a második percben sikerült magukhoz ragadniuk a kezdeményezést Fábián Rebeka leleményes találatának köszönhetően, majd kisvártatva jött a folytatás, Kovács Szilvia az 5. percben megduplázta a TFSE neve mellett szereplő gólok számát. Ezt követően a félidőig egyik oldal sem tudott már betalálni (2–0).

A második játékrészben szokásához híven elkezdett nyomni a tolnai alakulat. Érdekesség, hogy a bajnoki finálé eddigi meccsein szinte mindig mi domináltuk az első félidőt, mely során ők még egyetlen egyszer sem tudták megrezgetni a hálónkat, a második etap viszont rendre nekik kedvez és ez ezúttal sem volt másképpen.

A 26. percben Krár Edina révén tudtak szépíteni, közelebb viszont nem engedtük őket, amihez kellett kiváló kapusunk munkája is, valamint többször is látványos mentéseket eszközöltek védőink is. A végeredmény 2–1 lett a javunkra, amivel 2:1-re állunk a három sikerig tartó küzdelemben.

NB I. – Döntő – 3. forduló
TFSE-11teamsports2F-BAU Tolna-Mözs 2–1 (2–0)
Gólszerzők: Fábián, Kovács, illetve Krár.

A folytatás esetlegesen idegenbeli bajnokavatást is hordozhat magában, amennyiben június 2-án 17 órától legyőzzük a Tolnát hazai pályáján.

Hajrá lányok, sok sikert a negyedik mérkőzéshez!

Fotó: Borhi Mihály

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!