Egyetemi sport Kerékpár

MoonBike 2021

A Pécsi Tudományegyetem a 2020-as év sikerein felbuzdulva ismét meghirdeti MOON Bike kihívását.

Céljuk – a tavalyi rekordokat megdöntve – két hónap alatt biciklivel vagy szobakerékpárral megtenni a Föld-Hold távolságot, azaz összesen 384 400 km-t, valamint a kihívás teljes időtartama alatt elérni az 1 millió kilométert. A kihívásban részt vesz a TFSE is, az alábbi STRAVA csoporthoz csatlakozva ti is erősíthetitek táborunkat. A tekerés szerelmeseinek nincs más dolguk, mint a strava alkalmazás segítségével a megtett távot rögzíteni a fenti csoportban.

Ebben az évben részkihívásokkal, kitelepülésekkel is készülnek a szervezők, annak érdekében, hogy a virtuális közösségünk tagjai megismerhessék egymást és a Pécsi Tudományegyetemet, annak egészséges életmódra, környezettudatosságra nevelő projektjeit.

Tervezett találkozási pontok:

Május 29. Orfű tókör és egyéb programok a Malmoknál

Június 26. Mohács-Baja-Mohács túra

Július 17. Velence-tó kör Gárdonyból a Tekerbringa kölcsönzőtől

A részkihívások során adott hétvégéken bizonyos távok megtételére bíztatják a szervezők  ténylegesen vagy virtuálisan a résztvevőket, melyek teljesítését külön nyereményekkel jutalmazzák.

A PTE, mint Magyarország legzöldebb egyeteme, kiemelt célja a programmal a – tömegközlekedésnél a pandémiás helyzetben jóval biztonságosabb – környezetbarát kerékpáros közlekedés népszerűsítése, a CO2 kibocsátás csökkentésével az üvegházhatás redukálása.

Csatlakozz a kihíváshoz, mely mind a hobbi kerékpározók, mind a profi versenyzők által megtett kilométereket várja.

A lelkes bringángásokat a szervezők hetente jutalmazzák!

További információ

Felmerülő kérdésekkel Várhegyi Attilát (attila.varhegyi1987@gmail.com) keressétek!