Női NBI Röplabda

Mindig csak előre, egymásért!

Pazar játékot produkálva remekeltek hibátlanul röplabdás lányaink az NB I 2. fordulójában – ismét idegenben – a Budaörs otthonában. A találkozó egészét uralták Leonidas Gaitanakis tanítványai, akik közül többen is kiemelkedő teljesítményt mutattak. Görög mesterük ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a pályán látható dominanciához elengedhetetlen volt a precíz csapatmunka, a maximális koncentráció és az egy emberként történő küzdeni akarás.

BDSE – TFSE 0:3 (–21, –18, –24)

Helyszín: Budaörs, zárt kapuk mögött.
Vezette: Halász T., Bátkai-Katona.
Legtöbb pont: Horváth P. 11, ill. Halla G. 12.


Leonidas Gaitanakis gondolatai a mérkőzést követően:

„Nehéz héten vagyunk túl, ahol osztott figyelemmel kellett készülnünk, mivel a lányok számos egyetemi teendővel is meg kellett birkózzanak. Ez érződött az edzéseken is, de végül megoldottunk és elvégeztünk mindent, melynek gyümölcse az lett, hogy egy nagyszerű csapat ellen bizonyulhattunk jobbnak.
Örvendetes eredmény ez számomra, kiváltképp azért, mert a hölgyek megmutatták mennyire tudnak harcolni minden egyes labdáért. A siker mellett pontosan tudjuk, hogy hol és miben kell fejlődnünk, erre fogunk törekedni a következő hetekben is.
Gratulálok a csapatnak! Haladunk tovább, és egyből a holnapi esti kupameccsre fókuszálunk.”

A mérkőzést követően Viki és Leon válaszoltak kérdéseinkre.

A találkozót követően csapatunk nyáron érkezett centerével, Nagy Viktóriával beszélgettünk a látottakról.

  • Látva ezt az újabb csodálatos győzelmet, felmerül a kérdés: mi kellett ahhoz, hogy ilyen kiegyensúlyozottak legyetek az első labdamenettől fogva?

Úgy gondolom, hogy nagyon jó kis csapat lettünk, ahol mindenki egymásért és a csapatért játszik. Ezzel a mentalitással mentünk fel a pályára és így is jöttünk le.

Szerintem ez nem mérvadó, hiszen a felkészülés során nagyobb terhelés alatt vannak a játékosok. Úgy készültünk, hogy ez egy teljesen más mérkőzés lesz, nem indultunk ki az egymás ellen látottakból.

  • Kívülről egy soha meg nem álló gépezet látképét nyújtottátok, te miként élted meg a meccset a pályán?

Sajnos egy sérülés nehezítette meg a felkészülésemet a mérkőzésre, mégis megkaptam a játéklehetőséget, amivel élni tudtam. Minden tőlem telhetőt próbáltam megtenni a csapatért.

  • Az egyik legfőbb riválisként volt fémjelezve az ellenfél, egy ilyen siker után milyen motivációt tűztök ki csapatszinten?

Szerintem lesznek még ehhez hasonló kiélezett mérkőzések. Mindig csak előre, egymásért! A következő meccsre koncentrálunk, és edzésről edzésre a legjobbat akarjuk kihozni magunkból.

  • Alig 48 órátok van regenerálódni a szombati bajnoki és a hétfői kupameccs között. Ilyenkor mivel töltöd az idődet, hogyan tudsz kikapcsolni, mégis fókuszálni?

Szeretek meccs utáni nap nem a röplabdával foglalkozni. Barátaimmal beülni valahova, meginni egy kávét, enni egy süteményt és beszélgetni. Viszont így, hogy ilyen közeli a két mérkőzés időpontja, annyira azért nem lehet kizárni a röplabdázást. Szeretem fejben lejátszani az következő mérkőzést, ez tegnap este sem történt másképpen.

Mindenki szorítson hétfő este 6-tól a lányoknak, akik a Magyar Kupa selejtezőjében a Szolnoki Sportcentrum csapatával mérkőznek meg a továbbjutásért. Az ellenfél az NBII-ben eddig hibátlan mutatóval rendelkezik, ami arra enged következtetni, hogy egy harcos meccset fognak vívni a felek.

A mérkőzés zárt kapus lesz, szurkolóink megértését köszönjük!