Futsal Női NBI

Micsoda győzelem!

Női futsalcsapatunk a bajnoki döntő második mérkőzésén lépett pályára vasárnap este, ahol előzetesen – a saját képességeink mellett – a szerencse is fontos faktor volt, mivel a két fél közel azonos erővel bírt és az elmúlt két találkozás során csupán a büntető rúgások után tudtak dűlőre jutni a formációk – sajnos mindkétszer a DEAC. A cél tehát egyértelműen a győzelem volt.

Az első játékrész nagy küzdelmet hozott, a csapatok sok hibával játszottak, ezért nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. Nagy áttörés nem volt e tekintetben, így gólnélküli döntetlennél mehettek pihenni a felek.

A szünet után lendületbeli fordulatot vett az összecsapás, csak nem éppen a jó irányba, legalább is a született gólok tekintetében. Gyakorlatilag egy perc alatt totális letargiába kerültünk, hiszen semmiféle valós előszele nem volt a vendégek góljainak, különösen az elsőnek. Ez aztán akkora törést hozott, hogy obligát módon követte a második is.

Szerencsére sikerült gyorsan rendezni a sorokat és Gruber Brigitta gyorsan szépíteni tudott, életben tartva ezzel a reményt. Ez után láthatóan nagyobb fokozatba kapcsoltunk, érthető módon nekünk kellett kezdeményezőbben fellépni. Egy támadás során már-már azt hihettük, hogy kimegy a labda, azonban csodával határos módon bekerült a játékszer a hálóba, így teljesen új meccs kezdődhetett az összecsapás hajrájában.

Úgy tűnt, a formációk elkezdtek berendezkedni a hosszabbításra, de aztán jött a dráma, hála az égnek nekünk kedves módon: egy perc volt hátra, amikor nyolc méterre a kaputól lőhettünk szabadrúgást, nevesítve Kovács Szilvia, aki nem volt szívbajos és bődületes erővel vágta a labdát a kapuba, ezzel megfordítva és végül megnyerve a mérkőzést.

Végeredmény: TFSE-BESTRONG – DEAC 3-2 (0-0)

Minden elismerésünk a lányoké, hiszen hatalmasat küzdöttek, nem törtek meg kétgólos hátránynál sem és továbbra is meccsben vannak a bajnoki címért! Folytatás Debrecenben!

Szép volt csajok!!