Férfi NBII Kézilabda

Mesteredzői meglátások

Férfi csapatunk nemrég érkezett haza Dabasról, ahol 2 hetes edzőtábort teljesítettek a srácok. Györfi János mesteredző részletesen számolt be az elvégzett munkáról:

„A 2020/21 kézilabdás idény előkészítéseként – Budapesthez közel – a kiváló adottságokkal rendelkező Dabason került megrendezésre a kézilabdás bajnokságot előkészítő edzőtábor. A békéscsabai későbbi időpontra tervezett formába hozó edzőtábor helyett így egy kondicionális képességeket fejlesztő edzőtábor valósult meg a hallgatói tanulmányokhoz kötődő elfoglaltságok miatt. Tíz nap alatt 34 edzésre került sor a férfi kézlabda szakosztály kereteiben, ami válogatott szintű terhelést adott a játékosoknak. A kissé szokatlan drillhez nagyon gyorsan alkalmazkodtak a fiúk és kiválóan dolgoztak. Pozitív hozzáállásukat mutatja, hogy senki nem panaszkodott és kiválóan megküzdött jelentkező fájdalmaival. A munkát dicséri az is, hogy senki nem sérült meg a 34 edzés alatt, ami mintaadó és azt jelzi, hogy fejben is tökéletesen felnőttek a játékosok a feladatukhoz.”


„A kondicionális termi, futó és súlyzós munkákat természetesen kiegészítette mentális fejlesztés és néhány vízben végrehajtott erősítő komplex gyakorlatsor is.
A 20/20 – es idény szakmai feladata az 1925 – ben alapított egyesülethez méltó teljesítményt kell nyújtani és közben olyan minőségi módon kell megvalósítani a szakmai munkát, amely megfelel az épülő létesítmények XXI. századi kiemelkedő szintjének.”


„Még én is elfáradtam a 30 fokban, a napi 3 – 4 edzésre történő oda és vissza és az edzés közbeni sétában, nemhogy a fiúk! Példamutató volt a munka és a fegyelmezettség, a TFSE drill megvalósítása. Gratulálok a fiúknak!
A most következő három hétben jön a gyorsulás, pontosodás, a forma tökéletesítése! Hétvégén már TFSE – Axis mundi kézilabda torna következik, ahol a minél gyorsabb formába lendülés a stratégiai cél! Sürget az idő, hiszen a csúcsformát a bajnokság első három mérkőzésére el kell érni!
A Szent István női középiskolára épülő csapatát sikerült a másodosztály 11. helyéről a világ legerősebb bajnokságába juttatnom, most is minden tudásommal, tapasztalatommal igyekezni fogok az emelkedés elérésében!
A fiúk szerencsére partnerek, immár realizálás, megvalósítás minőségét várom tőlük.

Megtiszteltetés egy közel száz éves egyetem – egyszerre alapított  – egyesületében dolgozni, de az az álmom, misszióm, hogy rövidesen ismét olyan hely lesz a TFSE kézilabda szakosztálya mint az én aktív játékoskoromban volt, így egyszerű és makacsul elhatározott a célom, mégpedig, hogy vágyjon ide kerülni minden egyetemi korban lévő – tanulni vágyó – kézilabdás!

Egy jó évet kívánok a TFSE csapatsportágainak, társainknak!
Szeretettel várjuk a TFSE vezetőit, szakembereit, sportolóit és természetesen egyetemünk hallgatóit mérkőzéseinkre!
Hajrá TFSE!”

Ahogyan fent is olvashatta mindenki, elképesztő meló van a srácok mögött, és minden sportot ismerő tudja, hogy az elvégzett munka nem marad eredmény nélkül. Már csak pár hét, és kezdődnek az NBII küzdelmei, ahol bizonyíthat a gárda.

Hajrá TFSE!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!