Férfi NBII Kézilabda

Győzelemmel felérő döntetlen

Férfi kéziseink négy forduló elteltével nyeretlenül álltak a bajnokságban. Györfi János tanítványai a tabella 10. helyén álltak a fordulót megelőzően. Srácaink hétvégi ellenfele középmezőnyhöz tartozó Dabas KC VSE U23 gárdája volt, akik csupán a két sereghajtó ellen tudtak diadalmaskodni. Ennek fényében joggal bizakodhattunk az első pont, illetve pontok megszerzésében.

Az összecsapás elején már látszott, ha valamikor, akkor tényleg most kell áttörnie annak a bizonyos gátnak, a nyeretlenségi szériát illetően. A fiúk magukhoz vették az irányítást és húsz percnyi játékot követően már négy gól volt a mieink előnye. A vendégek vezetőedzője élt is az időkérés lehetőségével, próbálta rendezni a sorokat. Részben ennek, részben pedig a félidő előtti krachnak köszönhetően a nagyszünetre 16-16-os állásnál mehettek pihenni a felek.

A fordulás után nagyjából hét perc kellet ahhoz, hogy hosszú idő után szerepcsere történjen, azaz üldözöttből, üldözővé váljunk. Ez a jelenség pár perc leteltével kezdett állandósulni, így Györfi János is szükségesnek látta a rövid intermezzot. A kívánt hatást ez azonban nem váltotta ki, egy kiállítás és egy kihagyott hétméteressel folytatódott a küzdelem.

Ekkor már lehetett sejteni a kiélezett végjátékot, bár a vendégek kétgólos előnye, két perccel a lefújás előtt, nem igazán tűnt ledolgozhatónak. Szerencsére srácaink akarata vasból van és egy hatalmas finisnek köszönhetően, végül sikerült az egyik pontot otthon tartani.

Végeredmény: TFSE – Dabas KC VSE U23 28-28 (16-16)

A srácok ezzel megszerezték első pontjukat, meglehet a találkozó több periódusában is úgy tűnt, lehet ez akár több is, de ez az egy, így is nagy öröm.

Folytatás egy hét múlva a Mizse KC ellen!

Hajrá srácok, hajrá TFSE!