Kosárlabda Női NBI/A

Megvan a hatodik is!

A női NB I/A csoport 11. fordulójában az ELTE BEAC Újbuda érkezett a Városmajorba, ahol a TFSE lányai fogadták őket azzal a céllal, hogy zsinórban második hazai győzelmüket is megszerezhessék.

Az első negyedben a lányok ennek megfelelően Alisia Jenkins sikeres büntetőivel, illetve Bernáth Réka triplájával egy magabiztos 7-0-val kezdtek. Ezt követően a vendégek magukra találtak és több sikeres hárompontossal fel is jöttek két pont különbségre (10-8). A lányok viszont nem estek kétségbe és pontról pontra sikerült újra eltávolodni az ellenfél csapatától. Ez pedig olyannyira jól sikerült, hogy az első negyedet kilenc pontos előnnyel zárták lányaink.

Első negyed: 25-16

A második játékrész eleje ugyan nehezebben indult számunkra, mint az első, ennek ellenére továbbra is magabiztosan őrizte előnyét csapatunk és többek között a hatékony védekezésnek, illetve Kristina Arsenic védőlepattanóinak is köszönhetően ezt növelni is tudtuk!

Kristina Arsenic (9) akcióban
Szerb légiósunk 7 pontot szerzett a mérkőzésen

Második negyed: 45-32

A nagyszünet után a vendégcsapat feljebb tudott zárkózni (51-47), olyannyira, hogy egy kilenc pontos szériával 57-56 szerepelt a kijelzőn. Szerencsére lányaink nem törtek meg, nagy küzdelemmel elsősorban a védekezés stabilizálásával továbbra is tartották az előnyüket.

Boros Berta (5)
– csapatunk ifjú titánja – ismét értékes pontokkal járult hozzá a győzelemhez

Harmadik negyed: 59-58

Az utolsó negyedre lányaink nagy elszántsággal felvértezve érkeztek. Mutatja ezt Német Alma teljesítménye is, aki a negyed elején több támadólepattanóval és kiharcolt fault-tal járult hozzá ahhoz, hogy újra el tudjunk lépni az ellenféltől. A negyed második felében sajnos nem jöttek olyan hatékonysággal a pontok, mint azt szerettük volna, ezzel szemben a vendégcsapat tripla-hatékonyság szempontjából több, mint jó napot fogott ki (43,5%-os hárompontos mutató). Ez egy igencsak szoros végjáték eredményezett, amiben több vitatott játékvezetői döntés is sajnos komoly szerepet kapott.

77-74-es állásnál a vendégek támadhattak, és egy szabálytalanságot követően két büntetőt is dobhattak. Ekkor nagyjából 16 másodperc volt hátra a találkozóból. Az első büntető sikeres volt, viszont a másodiknál a lányok ismét bizonyították, hogy az igazán kiélezett kulcsszituációkban is koncentráltak tudnak maradni és egy precíz helyezkedéssel Alisia Jenkins megszerezte a védőlepattanót!
Ezzel pedig bebiztosítottuk zsinórban a második hazai győzelmünket, és kivívtuk a Magyar Kupában való indulás jogát!!

Végeredmény:77-75

Hatalmas gratuláció a csapatnak!

Csak így tovább!

Hajrá TFSE!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!