Futsal Női NBI

Elképesztő fordítás!

Női futsalosaink az elmúlt két meccs viszontagságai után azzal a céllal látogattak a ASTRA-HFC ÜLLŐ csapatának otthonába, hogy bizonyíthassák kvalitásaikat és visszatérjenek az általuk kijelölt útra!
A két alakulat már egyszer találkozott az idei szezonban, akkor a Fáy utcában egy gólgazdag 3-3-as döntetlen született.

Ennek ellenére a kezdés sajnos finoman szólva sem úgy alakult, ahogyan mi azt elképzeltük, illetve szerettük volna. A 3. percben vezetést szerzett a hazai csapat. Szerencsére volt erre válaszunk, és a 10.percben Gruber Brigitta találatának köszönhetően egalizálni tudott a csapat (1-1).
Viszont a fekete leves csak ezután jött. Ellenfelünk javára befújtak egy erősen véleményes büntetőt, amit értékesíteni is tudtak és a lendület annyira elkapta őket, hogy még ebben a percben szereztek még egy gólt (3-1). Az előny így már kettő volt oda és az volt az igazán bosszantó, hogy a helyzeteink ugyan megvoltak, viszont az hazaiakkal szemben mi ezeket nem tudtuk gólra, gólokra váltani. A félidőben több változás már nem történt, a TFSE szimpatizánsok pedig abban bízhattak, hogy a szünet segíti a sorok rendezését.

fotó: Sajó Dóra

Első félidő: ASTRA-HFC ÜLLŐ – TFSE-SZERTARSPORT.HU (3-1)

A szünetről visszatérve aztán gyorsan jelezték a lányok, hogy ők igenis meg fogják mutatni és neki is estek a hazai csapatnak. Nagyjából négy percnyi játék után a sérülésből visszatérő Folk Zsuzsi tudott szépíteni, ezzel is bizonyítva elszántságát és nélkülözhetetlenségét a csapat számára (3-2).

Az örömünket tovább fokozta Tell Zsófi, aki az idei szezonban az első találatát szerezte, ezzel pedig ismét döntetlenre állt a találkozó (3-3). A második játékrészre mintha teljesen kicserélték volna a csapatot, pedig csak az változott, hogy a lányok még inkább elszántak lettek és úgy tűnt, hogy akár tűzbe is tennék a kezüket egymásért.

Ez volt az a plusz, aminek köszönhetően végül felül tudtunk kerekedni az ellenfelünkön, és végül még három gólt tudtunk szerezni. Ez azt jelentette, hogy egy komolyabb hátrányból végül egy diadalmas győzelmet szereztek a lányaink, amivel még életben tartották a komolyabb célokat a szezonra nézve.

fotó: Sajó Dóra

Végeredmény: ASTRA-HFC ÜLLŐ – TFSE-SZERTARSPORT.HU (3-6)

Gólszerzők: Gruber, Folk 2, Kovács, Tell, Kiss

A találkozó után első számú kapusunk Ősz Csenge értékelt:  

”Végre nyertünk, már nagyon ránk fért a siker. Az első felidőt rosszul kezdtük, sorra puskáztuk el a lehetőségeinket és az emberelőnyös támadásainkat sem sikerült kapura lövésig végig vinnünk. Ellenfelünk jobb helyzetkihasználásának köszönhetően 2 góllal vezetett a szünetben. A félidőben rendeztük a sorainkat, fejben összeszedtük magunkat es végre egy csapatkent küzdöttünk egymást biztatva es kisegítve. Véleményem szerint ellenfelünk elfáradt a második félidőre, a mi játékunk és főleg a helyzetkihasználásunk nagyban feljavult es ennek köszönhetően 5:0ra hoztuk a második játékrészt. Kellett a lelkünknek ez a győzelem. Gratulálok a csapatnak!!”

fotó: Sajó Dóra

Vezetőedzőnk, Csernai Gábor így fogalmazott a mérkőzést követően:

Érdekes és egyben nagyon tanulságos mérkőzés volt. Az első félidőben hoztuk a szokásos tompa formánkat és a kontráink gyenge végeredményét. Aztán a második játékrészben feljavultak az egyéni teljesítmények és úgy néztünk ki, ahogy valójában ki kéne nézzünk. Ellenfelünk elfáradt, és ezt ki tudtuk használni. Napról napra azon kell dolgozzunk, hogy ez ne egy félidő legyen, bárki legyen is az ellenfél. Ehhez viszont óriási gátakat kell lebontsunk, és jó lenne, ha ezzel együtt tudnánk megbirkózni..

Hajrá Lányok & Hajrá TFSE!!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!