Kosárlabda Női NBI/A

Megszereztük az idei első győzelmünket

Szombat este 6 órakor játszotta a TFSE-MTK női kosárlabda csapata a harmadik mérkőzését, ami egyben a második hazai meccs volt.

A feldobást követően a pécsi egylet támadhatott, amit csapatunk könnyű szerrel hatástalanított, de nem tudtunk ezután eredményesek lenni. Az első két pontot a PINKK csapata szerezte, amire egyből válaszoltunk egy kettessel valamint egy triplával. (5-2) Ezt követően a vendégek kiegyenlítettek egy sikeres triplával, Szűcs jóvoltából. Egyenlő állást követően mi vettük át az irányítást és egy 16-6-os szériát követően, 31-11-re megnyertük az első negyedet.

A második negyed elején nem igazán tudták megtalálni a kosár alját a csapatok. Két perc kosárcsend után, Chanise Jenkins lopta el a labdát, majd értékesítette ziccerét. (33-11) Később a vendég együttesnek is sikerült megszerzni a negyedbeli első két pontját, ezzel 33-13 volt az állás. A vendég kosarat követően folytatódott a macska-egér harc. A TFSE-MTK perceken keresztül őrizte, s növelte az első negyedben felépített vezetést, amit négy perccel a vége előtt megelégelt a Vanja Miljkovic, így időt kért. Az időkérést követően ismét eredményes tudott lenni a PINKK, amivel 47-21-re módosították az állást. A vendég pontokat követően nagyon szaggatottá vált a mérkőzés, hol itt, hol ott kellett fault miatt állnia a játéknak. Erre egy perccel a vége előtt Magyar Bianka kért időt. Az ezt követő támadás során támadó hibát fújtak a hazai csapat ellen, így a vendégek támadhattak az első félidő végén. A dudaszót megelőzően érkezett egy sikeres tripla kísérlet, ezáltal 49-25-ös állással mehettek a nagypihenőre a csapatok.

Félidő: 49-25

Chanise Jenkins 17 pontig jutott.

A második félidőben a TFSE-MTK csapata támadhatott először, amiből Chanise Jenkins tört be és harcolt ki egy faultot és a hibáért járó két büntetőt értékesítette is. Majd a vendégek részéről Demeter Dóra kezdte el a pontgyártást, egy sikeres kettessel. (53-27) A gyors kosárváltást egy kb. két perces kosárcsend követett, amit Bernáth Réka tört meg sikeres hármasával. Az ezt követő vendég támadást sikeresen elhárítottuk, majd Németh Alma elzárásából Herman Alíz tudott három pontot szerezni. (59-27) A két gyors hazai tripla után, jött három vendég kettő plusz egy. A harmadik negyedben megkezdett felzárkózást, 59-39-nél egy időkéréssel próbáltuk megakasztani. A timeout utáni támadás során, egy kis hezitálást követően, Bernáth volt sikeres, ismét a hármasvonalon túlról. (62-41) A negyed vége előtt már csak büntetőkből voltak eredményesek a csapatok, így ezt a játékrészt a PINKK csapata tudta megnyerni, 15-17-re.

A végső felvonást Németh Alma dupláival nyitottuk meg. A két gyors hazai kosarat követően, egy sikertelen vendég próbálkozás után, Bernáth szedte le a lepattanót. Ezzel ő is dupla-duplát ért el, Alisia Jenkinssel együtt. 70-49-nél kicsit megrekedtek a csapatok, hisz nálunk ekkor már inkább a fiatal magyar tehetségek kaptak lehetőséget. Közel öt perccel a vége előtt, ismét Bernáth találta magát szabadon, így elsűllyesztette harmadik tripláját. (73-54) Ebben a játékrészben a baranyai csapat tudta jobban érvényesíteni az akaratát, így egészen tizenhárom pontig meg tudta közelíteni a hazai gárdát. Magyar Bianka erre időt is kért. Az időkérést követően már nem esett kosár, ezáltal 231 napos nyeretlenséget tört meg a TFSE-MTK csapata.

Végeredmény: 76-63

A TFSE-MTK legjobbjai: Bernáth Réka 13 pont, 10 lepattanó
Alisia Jenkins 17 pont és 10 lepattanó

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!