Kézilabda Női NBII

Meggyőző siker a nyitányon!

Női kézilabdacsapatunk a Budaörs U22-es alakulata ellen kezdte meg az NBII 2022/23-as bajnoki idényét. Tavaly 9 góllal nyertük az első mérkőzést, majd egészen a bajnoki bronzig jutottunk. Idén 10 gólos sikerrel kezdtünk és kiváncsian várjuk a folytatást!

Herbert Krisztián kiválóságai számára szorosan kezdődött a találkozó. Az első negyedórában fej-fej mellett haladtak a felek, a félidő hajrájára azonban minimális lépéselőnyre tudtunk szert tenni (16–13).

A második etapban támadójátékunk és védekezésünk is hatékonyabbá vált, aminek köszönhetően megléptünk a Budaörstől és eldöntöttük a találkozó sorsát. Az összecsapáson lövő és védőszázalékban is jobbak voltunk, mint ellenfelünk, végül 33–23 arányban kerekedtünk felül. Legeredményesebb játékosaink Szőke Evelin és Bréda Abigél lettek 8-8 góllal, mellettük Hauff Silje jutott 6 találatig.

Vezetőedzőnk a találkozó kapcsán így értékelt: „A legfontosabb ezen a találkozón az volt, hogy összeállt a védekezésünk és nagyon jó felfogásban léptünk pályára. Agresszívek voltunk, jól védekeztünk, tetszett a hozzáállásunk. Mindenki játszott és hozzátudott tenni a sikerhez, ami külön öröm a szezon nyitányán.

A folytatásban a bajnokságot nyolcgólos vereséggel kezdő FTC vendégei leszünk. A találkozóra szeptember 17-én, szombaton 11 órától kerül sor az Elek Gyula Arénában.

Hajrá lányok, így tovább!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!