Női NBI Röplabda

2. helyre repített a győzelem!

NB I-es női röpiseink a 2023-as év első mérkőzését a Békéscsabai RSE vendégeként játszották és ugyan idegenben kellett pályára lépni, nem inogtak meg a lányok, magabiztos győzelmet arattak! A hazai alakulat nem csak, hogy becsülettel küzdött, de ráadásul az első és harmadik szettben komoly fejtörést okoztak a mieinknek és majdnem pontot is raboltak.

Forrás: hunvolley

Az első felvonás elején sikerült előbb 3 majd 6 pontra növelni az előnyünket, később 16:21-es állásnál elkezdtek felzárkózni a csabaiak. Sikerült úgy megérkezniük a végére, hogy kiegyenlítettek és 23:23-mal fordultunk a végjátékba. Ekkor Villám Lilla szerzett pontot, így már nem sok kellett a lezáráshoz, ami Turcsányi Zita száncolásának köszönhetően végül meg is lett. A második szettben kisebb erődemonstrációt tartottak lányaink, ahol a házigazda mindössze 11 pontot tudott szerezni.

Gondolhattuk, hogy a 3. lesz az utolsó szett, de ránk cáfolt a békési alakulat. Az elején kialakult adok-kapok szoros küzdelmet hozott, ráadásul hátrányba is kerültünk. 22:21 után kiegyenlítettünk és a vezetést is átvettük, egészen 24:25-ig, ahol fordult a kocka. Feltámadtak a feketében pályára lépő hazaiak és a hajrában zsinórban 3 pontot ütöttek, ezzel megnyerve szettet. A 4. etapban azonban sikerült lezárni a találkozót, bár 14:15-ig szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok, de ezt követően elléptek a mieink és olyan előnyre tettek szert, amit már nem tudtak behozni, így a 1:3 arányban sikerült megnyerni a mérkőzést.

Békéscsabai RSE – TFSE 1:3 (–23, –12, 25, –18)
Békéscsaba, 72 néző. V: Takács Á., Bibók.

BRSE: Tuska 7, Lázár 2, Feld 3, Sinka 18, Mikus 1, Fekete G. 8. Csere: Kucsera, Erdei (liberók), Szatmári 1, Korcsok 7, Gajdács 2, Gellén 3. Vezetőedző: Nagy Attila.

TFSE: Zen 4, Kökény N. 4, Komcsák 25, Budaházy 6, Villám 21, Villányi 4. Csere: Boller (liberó), Tettamanti 5, Turcsányi 2 Vámos 2. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Joel Herrera vezetőedző nyilatkozata a találkozót követően:
Tudtam, hogy nehéz lesz a hosszú út után és nagyon jól kell játszanunk az Extraligás klub fiatal csapata ellen, akik tele vannak energiával, meg akarják mutatni magukat, a képességeiket és nincs vesztenivalójuk. Ennek a csapatnak is szép jövője van, játékosai jó technikával és fizikummal rendelkeznek. Sok pillanatban nagyon jól kellett játszanunk, csak a második szett volt könnyű és azt kell mondjam, hogy ez a legjobb pálya, ahol eddig játszottam. Végül sikerült nyernünk és fontos volt, hogy ezt az évet győzelemmel kezdjük, gratulálok mindkét csapatnak.

Forrás: hunvolley

Ezzel a győzelemmel, illetve a két közvetlen rivális pontvesztésével (Veszprém, Vasas) negyedik helyről előre ugrottak a másodikra, 1 ponttal megelőzve a harmadik helyen álló Veszprémet és mindössze 3 ponttal lamaradva a listavezető DVTK-tól. A lányok következő mérkőzésére hazai környezetben kerül sor a sereghajtó Jászberény ellen január 14.-én.

Gratulálunk a győzelemhez, csak így tovább lányok!