Női NBI Röplabda

Maratoni csata végén fordításos győzelem

NBI-es női röplabdacsapatunk izgalmas, bő két órán át tartó találkozót vívott a Budaörssel. A viadal öt szetten át tartott, végül TFSE sikerrel zárult.

A TFSE miskolci bravúrgyőzelemből, az ellenfél Budaörs pedig számos lélekemelő sikerrel a háta mögött érkezett a vasárnapi egymás elleni összecsapásra. A Budaörs kezdte jobban az összecsapást, 2–7-re megléptek rögtön az első szett elején. Kubai mesterünk jókor avatkozott közbe, rövid szünet után ugyanis jobb szellemmel álltunk fel, hamar elkezdtünk felzárkózni, 14–14-nél pedig már egálra álltunk. Innentől nem volt kérdés, bravúrosan támadtunk, védőmunkánk is helyén volt, a BDSE pedig nem találta az ellenszerünket. Viszonylag simán, 25–17-re nyertük meg az első szettet. (1:0)

A második szettre a vendégek védekezése felerősödött, 17–17-ig nagyobb előnyt nem tudott kialakítani semelyik oldal. A hajrára hangolódva ellenfelünk került jobb passzba, az addig fej-fej melletti állásból gyorsan stabil előnyt alakítottak ki, majd simán nyerték a szettet 18–25-re. (1:1)

A harmadik játszma maratoni hosszúságúra nyúlt. Eleinte úgy tűnt, hogy a Budaörs egy kicsivel mindig előttünk jár, a szett végére fordulva mégis mi jegyezhettünk gyakrabban előnyt. 24–24-től nyílt sisakos küzdelem kezdődött, amiben mi voltunk az üldöző fél. 28–30-ra végül a Budaörs tudott nyerni, ezzel 1:2-re módosítva az eredményt, minden korábbinál közelebb kerülve ahhoz, hogy megszakítsák ellenünk jegyzett, zsinórban 8 meccs óta tartó nyeretlenségi szériájukat.

A negyedik játszmát nagyon dominánsan nyitottuk, 7–2-nél pihenőt is kellett kérnie a vendég trénernek, de nem jártak utána sem túl sok sikerrel. Folyamatosan tartottuk előnyünket, jól mozogtunk, szépen építettük fel a támadásainkat, így 25–20-ra zárva könnyedén egyenlítettünk. (2:2)

A mindent eldöntő 5. szett elején bealudtunk, ezt pedig kihasználta a minden labdáért harcoló Budaörs. 0–3-nál időt is kért Joel Olazábal Herrera, ezzel felrázta a mieinket, akik szempillantás alatt megfordították az állást. A fordulást követően még úgy tűnt, felzárkózhat a BDSE, de a TFSE-s lányok uralták a helyzetet és 15–10-re megnyerték a szettet, 3:2-re pedig a meccset.

Ezzel a sikerrel továbbra is az élmezőnyben tudhatjuk magunkat, így izgatottan várhatjuk a folytatást!

TFSE – Budaörsi DSE-Emericus 3:2 (17, –18, –28, 20, 10)
Győri út, 70 néző. V: Bátkai-Katona, Rácz.

TFSE: Kökény N. 5, Komcsák 26, Budaházy 10, Villám 15, Villányi 1, Zen 12. Csere: Boller (liberó), Benedek G. 6, Turcsányi 1, Vámos 3. Vezetőedző: Herrera Olazabal.
BDSE: Tátrai N. 3, Merza 4, Darvas 6, Horváth P. 15, Hernády 4, Pisák F. 13. Csere: Futsek, Ujvárosi (liberók), Jakab 2, Tátrai Zs. 8, Kiss Zs. 7, Pisák L. 1. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.

A mérkőzésen fantasztikus hangulat uralkodott, amiről a népes nézőközönség gondoskodott élén a T-Középpel. Kalocsai utánpótlásunk egy része kilátogatott a találkozóra, a meccs végén egy közös képre össze is állt a két csapat.

Az 1000 gyerek karácsonya cipősdoboz akció is nagy sikernek örvendett, a csapatok mellett több néző is készült díszes csomagolással ellátott adományokkal. Mindenkinek köszönjük a segítséget, az Age of Hope alapítvány munkatársai a napokban szállítják el az ajándékokat a rászorulók számára.

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!