Kosárlabda Női NBI/A

Majdnem sikerült megfogni a Szekszárdiakat

A Női NB I/A 7. fordulójában, az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata fogadott minket otthonukban. A mérkőzést megelőzően sejthettük, hogy egy igazi ki-ki csatának lehetnek majd szemtanúi a kilátogató szurkolók.

Magyar Bianka a mérkőzés után így kezdte értékelőjét: „Egy kicsit beragadtunk az elején, de aztán átjött az üzenetem a csapat felé…

Az első negyedben a hazai gárda egyből egy 7-0-s rohanással kezdett. Ezt követően nem is nagyon tudtunk közelebb férkőzni a Szekszárdiakhoz, így az első negyed után 21-12 volt az állás. Az egész negyedet tekintvén, rendkívül pontosan dobtak a házigazdák, 14 kísérletből 8 megtalálta a gyűrű alját.

A második negyed elején sem alakult ez másképp. A szekszárdi gárda továbbra is nagyon nagy hatékonysággal dolgozott. Ennek köszönhetően ebben a negyedben volt a legnagyobb a különbség a két csapat között, 29-12-nél. Az elkövetkezendő 4 percben viszont semmi nem esett be a hazaiaknak, egy triplán kívül. Ezt kihasználván, Süle Krisztina kezdte el csökkenteni a két csapat közti különbséget és 32-25-ig sikerült feljönnünk. De még nem volt vége a negyednek, csak a Szekszárd is ismét megtalálta a gyűrűt. Innentől fogva kiegyenlített lett a mérkőzés és a nagyszünet előtt már csak 1 pont volt lányaink hátránya.

Félidő: 36-35

A harmadik negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. Egy-két pillanatra miénknek is érezhettük a meccset, mert volt olyan is, hogy 52-47-re vezettünk. Ám ez hamar el is illant, a hazai 9-0-ás rohanásnak köszönhetően. Így ezt a negyedet is a Szekszárd vitte.

Harmadik negyed: 61-55

A negyedik szakasz igen kiélezettre sikerült. Sok triplánknak köszönhetően sikerült életben tartani a reményt, hogy nyerhetünk. 68-67-nél még a vezetés is nálunk volt. Ám itt jött ismét egy nagy rohanás szekszárdi részről, amivel 76-68-ra változtatta az állást. Azonban ezután is sok jó kísérletünk volt kintről és ezzel újra ott volt előttünk az esély. Másfél perccel a vége előtt egyik csapatra sem tettem volna komolyabb tétet, olyan nyílt volt a játék. 76-74-nél teljesen nyílt lett a végjáték. A KSC Ruzickova 2+1-es megoldásával ismét lépéselőnybe került, de a TF-nek még 80-79-nél is mutatkozott esélye a bravúrra, fordítani viszont már nem tudott.

Végeredmény: 81-79

Legjobb dobóink:

Bernáth Réka 21/15
Chanise Jenkins 18/12
Süle Krisztina 15/9