Kosárlabda Női Magyar Kupa Női NBI/A

Majdnem csoda!

Az első elődöntőben a címvédő Sopron Basket volt az ellenfelünk a magyar kupában. A két csapat januárban, Sopronban három negyeden át szoros és pontgazdag bajnokit vívott.

A találkozó során sajnos nem állt rendelkezésünkre csapatkapitányunk, Süle Krisztina és ezt megkoronázva az első játékrészben Arsenic is sérülést szenvedett, így két kulcsjátékosunkat kellett nélkülöznünk a meccs során.

Kristina Arsenic a meccs elején sérülést szenvedett

Ám ezek mintha meg sem történtek volna, négyből négyszer voltunk eredményesek a mezőnyből. A negyed hátralévő felében sem vettünk vissza és a soproni együttes sem ügyetlenkedett, hisz 50% feletti hatékonysággal dobtak mezőnyből. Ennek köszönhetően 6 pontos TFSE vezetéssel ért véget az első negyed. A következő felvonásban sokkal keményebben odalépett védekezésben a címvédő, így el tudták kezdeni a felzárkózást és egy 18-5-ös rohanással 49-41-re tudott fordítani a soproni gárda.

A mérkőzés során egy pillanatig sem játszottunk alárendelt szerepet, hiszen minden soproni fellángolásra tudtunk válaszolni.

A második félidőt Brianna January és Doktor Anna pontjaival nyitotta meg a két együttes. A címvédők különösebb előnyre nem tudtak szert tenni, de 3-5 pont között tartotta Gáspár Dávid csapata. Ám a későbbiekben, ha csak kis időre is, de meg tudtuk fordítani az állást 61-60-ra.

Ezután még láthattunk egy 8-0-ás soproni futást, így az utolsó negyednek 72-67-ről futhatott neki a két csapat. A negyed elején Jelena Brooks és Tina Krajisnik pontjainak köszönhetően 11 pontra lépett meg a címvédő. Ezt követően többször is fel tudtunk kúszni egészen 4 pontig, de az utolsó három percben már teljes mértékben kézben tartotta a meccset a Sopron Basket. Ennek köszönhetően ismét 10 pont feletti különbséget is jegyezhettünk a negyed során.

A mérkőzés végét jelentő dudaszó után óriási tapsot kaptak a lányok, hiszen rendkívül szép és harcos kosárlabdát tudtak játszani a nagy Sopron ellen.