Magyar Kupa Röplabda

Magyarország egyik legjobb csapata érkezik!

NBI-es női röpiseink a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Swietelsky-Békéscsabával mérkőznek meg! A selejtezőben az újonc BVSC-Zuglóval csaptunk össze és mind a hazai, mind pedig az idegenbeli találkozón 3:1 arányban múltuk felül őket.

Soron következő békési ellenfelünk az extraligában pallérozódik, ráadásul hibátlanul kezdett. Az 1. fordulóban 3:0-ás győzelmet aratott a KNRC (Kaposvár) ellen hazai környezetben. A békési csapat nagy múltra tekinthet vissza, hiszen kétszer is elhódították már a Magyar Kupát! Először 2016-ban, majd a következő kiírásban 2017-ben is, akkor még Linamar-Békéscsaba néven. 2018-ban, 2019-ben és 2021-ben pedig ezüstéremig jutottak.

TFSE-s lányaink többször is megmérkőztek extraligás ellenfelekkel a nyolcaddöntőben. Tavaly az MCM-Diamant Kaposvár, előtte kétszer az UTE (2019/20 és 202/21), azt megelőzően pedig a Vasas (2018/19) parancsolt megálljt ebben a fordulóban. Érdekesség, hogy az imént említett csapatok közül az UTE volt az, mely ellen szettet tudtunk rabolni. Akkor 2019 őszén, még Leonidas Gaitanakis vezérletével zártunk 1:3-ra hazai környezetben.

Reményeink szerint a szerda esti hazai találkozón sikerül majd meglepetést okoznunk a négy különböző sorozatban is jeleskedő BRSE-nek. A párharc győztesére a Gödöllő–DVTK párharc továbbjutója vár a legjobb 8 között.

Sok sikert lányok, hajrá TFSE!