Kosárlabda Női NBI/A

Magyar válogatott érkezik!

A TFSE-MTK érkező játékosai kapcsán elsőként a felnőtt magyar válogatottban és a 3×3 válogatottban is megforduló, 23 éves korára meghatározó hazai játékossá váló kiválóságot, Tóth Frankát mutatjuk be.

Franka második BEAC-os korszakát lezárva érkezik hozzánk, fővárosi riválisunknál kulcsfontosságú szereplő volt az elmúlt két idényben. Többször is helyet kapott már a válogatottban, idén nyáron pedig a világbajnoki előselejtezőn bizonyíthat, hiszen bekerült a magyar csapat 15 fős keretébe. Igazi sportcsaládból származik, édesapja olimpiai negyedik, világbajnoki ezüst és bronzérmes, valamint kétszeres Európa-bajnok vízilabdázó. Három lánytestvére van, akik közül ketten vízilabdáznak (Freia és Frida), Frotti pedig Frankához hasonlóan a kosárlabdát választotta, jelenleg a Vasas Akadémia utánpótlásában pallérozódik.

Ha már Vasas, újdonsült játékosunk a pasarétieknél sajátította el a sportág alapjait, 10 éven keresztül játszott piros-kék szerelésben és náluk mutatkozhatott be az élvonalban. A 2019/20-as szezonban a BEAC-hoz igazolt, majd két évet töltött a DVTK kötelékében, ahol kupagyőztessé vált és a további fejlődés, illetve a növekvő játékpercek reményében visszatért a BEAC-hoz. A mögöttünk álló évadban 24 bajnoki mérkőzésen átlagosan 29.7 percet töltött a parketten, 12 pontot dobott, 5.8 lepattanót szedett, 1.7 asszisztot és 1.6 szerzett labdát jegyzett. Négy mérkőzésen lépett pályára ellenünk a 2023/24-es kiírásban, ezeken összesen 65 pontig jutott, szurkolóink számára minden bizonnyal nem kell bemutatni az agilitását és küzdeni akarását.

Név: Tóth Franka
Életkor: 23 év
Magasság: 187 cm
Poszt: 4-5

Tóth Franka érkezésével tovább erősödik a magyar mag egyesületünknél. Biztosak vagyunk benne, hogy hamar be fog majd illeszkedni, hiszen többekkel is játszott már korábban egy klubban. Mi már nagyon izgatottan várjuk, hogy csatlakozzon hozzánk, érkezése viszont a válogatott szereplést követően valósulhat majd meg, amihez nagyon szorítunk neki!

Üdvözlünk a TFSE-MTK-ban Franka, sok sikert kívánunk a köreinkben!

Fotó: Girgász Péter
Grafika: TFSE