Magyar Kupa Női NBI Röplabda

Magyar Kupa nyolcaddöntő – visszavágó

Női röplabdacsapatunk keddi megmérettetését követően tegnap újra az UTE ellen lépett pályára, ezúttal idegenben. A keddi találkozón mindössze 1 óra játékot követően alakult ki a 0-3-as végeredmény, és várható volt, hogy a visszavágón sem fog kegyelmezni a lila-fehér alakulat.

A keddi mérkőzést követően az UTE vezetőedzője, Horváth András hangsúlyozta, hogy mind játékban, mind koncentrációban kiegyensúlyozottabbnak szeretné látni csapatát a visszavágón. Edzői párosunk – Csépke Gábor és Lucas Alborch – kiemelte, hogy a találkozó edzőmeccs jellegűnek tekinthető, ezért teher nélkül szeretnék látni játszani a TFSE-t. Ennek értelmében álltak fel tegnap este a felek az UTE modern röplabdacsarnokában.

A mérkőzés kezdetét ismét jól vették lányaink. Pár pont erejéig még fej-fej mellett sikerült haladni a hazai csapattal, a szett további részében viszont magabiztos előnyt alakított ki az újpesti alakulat, majd nyerte meg 25-15-re a játékrészt.

A második szettben sem sikerült közelebb kerülnünk a hazaiakhoz, akik eggyel lejjebb tornászták a kapott pontok számát és 25-14-re nyerték meg ajátszmát. A második, majd a harmadik játékrészben már több játékosunk is lehetőséget kapott, akik éltek a nekik megszavazott bizalommal. A harmadik szett eredménye: 25-16. Ezzel 61 perc játék alatt kialakult a 3-0-ás végeredmény.

A találkozó visszanézhető ezen a linken: http://hunvolley.tv/pr_a/300/002/p_002.asp

Ezen a mérkőzésen már bátrabban rotált az UTE vezetőedzője, több fiatal megmutathatta magát a keretben, így csapatunk korábbi játékosa, Villám Csenge is értékes perceket töltött a játéktéren.

A mérkőzést követő edzői nyilatkozatok:

Horváth András (vezetőedző) – UTE
Megtettük a következő lépést a Magyar Kupában. Örülök annak, hogy mindenkinek tudtunk játéklehetőséget adni és mint az látszott is éltek az alkalommal a játékosok. Most a Kupában van egy-két hét szünetünk, azonban zsinórban négy-öt bajnoki mérkőzésünk is lesz, ami rendkívül fontos a számunkra. Erre kell most koncentráltunk.

Csépke Gábor (edző) – TFSE
Először is szeretnék gratulálni az UTE csapatának! További sikeres szereplést kívánok nekik. Sokkal tüzesebb játékot vártam a csapattól, dolgoznunk kell azon, hogy jobb ellenféllel szemben is kellő tűzzel lépjünk pályára. Sok mindenben kell még fejlődnünk, ezért is dolgozunk nap, mint nap!

Lányaink következő mérkőzése az NB I-ben lesz jövőhéten Pécsett (01.23. – 16:00) a sereghajtók közt helyet foglaló PTE-PEAC otthonában. Ez a találkozó tekinthető egy kötelező állomásnak, ahol nem is lehet más céljuk, mint a győzelem!

Facebook

Szakmai Partner

Kiemelt támogató

Kövess minket mindenhol!