Kosárlabda Női NBI/A

Magabiztosan nyert a címvédő!

NBI/A-s női kosárlabdázóink 13 napon belül másodjára találkoztak a magyar bajnok és Euroliga győztes Sopronnal, ezúttal idegenben. A találkozó kedden este 6 órakor vette kezdetét. A soproniak hamar kézbe vették az irányítást és végig uralták a találkozót. A mi oldalunkon sajnálatos módon Theodoreán Alexandra sérülést szenvedett, neki ezúton is jobbulást kívánunk!

Az MKOSZ honlapján így foglalták össze a kedd esti találkozót:

Fotó: Tóth Zsombor

A két csapat szeptember 28-án már összemérte az erejét. Akkor pontgazdag összecsapáson a Sopron 91-81-re nyert a TFSE otthonában. Azon találkozó két legeredményesebb soproni játékosa Jelena Brooks és Brittney Sykes vezette fel ezt az összecsapást. Nem telt el négy perc, amikor Sitku Zsuzsanna találata után már 8-3-ra ment a Sopron és a vendégek időkérése miatt állt a játék. Nem sokkal később Alice Kunek 11-3-ra módosította az állást. A különbség 20-10-nél már 10 egység volt. Az első szakaszban 7 pontot szerző Khaalia Hillsman vezetésével igyekezett a lépést tartani a TFSE, de a különbség a 14 pontot is elérte. Egy negyed után végül 26-16-ra ment a címvédő. A második negyed elején közel négy percig nem találtak be a csapatok. Ugyanakkor ki kell emelni, hogy sérülés miatt Theodoreán Alexandrát elveszítette a TFSE és a csapatkapitánya kiválása nagyon komoly lépéshátrány lehet a fővárosi együttesnek a folytatásban.

A hosszúra nyúló kosárcsendet Ty Marshall törte meg, de erre Böröndy Vivien egy 2+1-es megoldással válaszolt. Összességében 8-0-s futást mutatott be a Sopron. A TFSE azonban mindent megtett, hogy látótávolságban maradjon. Amikor három perccel a nagyszünet előtt Ty Marshall triplája célt ért, 36-25-nél újra mindössze 11 pont választotta el a feleket. A félidő hajráját azonban a Sopron uralta. Fegyverneky Zsófia triplája egy 10-0-s futást vezetett fel. 46-25-nél így a 20 egységet is átlépte a különbség. A félidőt négy TFSE pont zárta, így végül 46-29-re ment a Sopron. Alice Kunek 16, Dragana Stankovic 10 egységnél járt. A vendégeknél a 7-7 pontos Khaalia Hillsman és Dúl Panka voltak a legeredményesebbek. A harmadik negyed alaphangját Varga Alíz triplája adta meg, de ezt követően 7-0-val megint szépített a TFSE.

Fotó: Tóth Zsombor

Hasonló forgatókönyv jellemezte a harmadik etapot, mint a másodikat. A TFSE felzárkózása után ismét rákapcsolt a Sopron és amikor Brittney Sykes büntetői célt értek, 61-42-nél újra 19 egység választotta el a feleket. A harmadik negyed második felében 63-49-re ismét felkapaszkodott a TFSE, majd innen az utolsó két percben 71-53-ra újra elszakadt a Sopron. A negyed végén Brittney Sykes már a 16. pontját szerezte. A záró etapot Jelena Brooks duplája indította. Ezzel visszaállt a 20 pontos különbség. A folytatásban Dúl Panka 75-56-nál egy triplával még behozta ez alá a csapatát. Az utolsó hét percben azonban egyre inkább érvényesült a Sopron Basket fizikális fölénye. Egészen pontosan 15-6-os utolsó hét percet mutatott be a címvédő. Jelena Brooks egymaga 7 pontot szerzett. A végeredményt pedig Fegyverneky Zsófia duplája és Alice Kunek büntetői alakították ki.

SOPRON BASKET – TFSE-MTK 90-62 (26-16, 20-13, 25-24, 19-9)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 13. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
Varga-Záray Katalin, Szilágyi Bálint, Földesi Ádám (Forrai Sámuel)

Sopron Basket: Kunek 18/6, Fegyverneky 8/6, Sitku 2, Sykes 20, Brooks 14. Csere: Varga 7/3, Stankovic 14, Czukor 2 ,Böröndy 5, Völgyi.

TFSE-MTK: Hillsman 17, Hegedűs 6, Marshall 7/3, Dúl P. 13/3, Dúl T. 4. Csere: Theodoreán 2, Szeitl 3/3, Turi, Burján, Király.

Fotó: Tóth Zsombor

Magyar Bianka:Brutális szériában vagyunk, folyamatosan kemény csapatokkal játszottunk az elmúlt időszakban. Reálisan kell látnunk, hogy ez még nem a mi szintünk. Kell egy hét hogy fel tudjunk készülni a meccsekre. Érződik, hogy a lányok mentálisan is fáradtak. Sajnálom, ami történt a meccsen, nem fogadom el a sportszerűtlenséget. Most jönnek a fontos meccseink, melyeken csapatként kell működni és a szerzett tapasztalatokat kamatoztatni. Gratulálok a Sopronnak! Örülök, hogy a kiegészítő játékosaink is igyekeztek a mérkőzés során kieső társaik után elvégezni a feladatokat. Volt tartásunk, nem estünk szét. A harmadik negyedet majdnem meg is nyertük, de elfáradtunk a végére.”

Dúl Panka: „Gratulálok a Sopronnak a győzelemhez! A mérkőzés részleteibe nem akarok belemenni, de büszke vagyok rá, hogy nem adtuk fel egy pillanatra sem. Előre kell tekintenünk, és a hetet jól ki kell használnunk, hogy összeszedjük magunkat és lelkileg is a Cegléd elleni feladatra.”

A folytatásban hazai környezetben fogadjuk a Ceglédet. Szombaton (10.15.) 18 órától a Városmajorban szállunk harcba második győzelmünkért!