Kosárlabda Női NBI/A

Magabiztos győzelem

Hosszú idő után, az újévben először bizonyíthatott hazai pályán a Női NB 1/A csoportjában szereplő kosárlabdacsapatunk. Az ellenfél ezúttal a 8. helyezett VBW CEKK Cegléd csapata volt.

A két csapat találkozott már a bajnokság folyamán, akkor a TFSE gárdája bizonyult erősebbnek, de azt is lehetett tudni, hogy a ceglédi együttes nem fogja annyiban hagyni ezt.

Chanise Jenkins 17 dobott pontja mellett, lélegzetelállító asszisztokkal színezte a játék képét.

Már az első negyedben világosan a vendég együttes tudtára adták, hogy mi bizony nem fogunk engedni a hazai pálya előnyéből, így be is kezdtünk egy 10-2-es futással. A két Jenkins lány, Németh és Süle pontjainak köszönhetően, könnyű szerrel vették a hölgyek az első játékrészt, ezzel egy 16 pontos előnynek örvendhettek.

Süle Krisztina ezúttal sem panaszkodhat, 22 percet töltött a pályán, ezalatt 13 pontot szerzett.

Első negyed: 28-12

A második negyedben ugyanúgy, mint az elsőben, többnyire mi domináltunk. Ám most már Doktor Anna is beszállt a pontgyártásba, így a negyed során volt, hogy 31 ponttal a ceglédiek előtt jártunk. Ez a negyed abszolút a TFSE-é volt, hisz a 16 pontos előny 28-ra dagadt.

Félidő: 53-25

Minden mutatóban sikerült a Cegléd fölé magasodnunk

A nagyszünetet követően, egy kicsit ziláltabb TFSE-t láthattunk a parketten. Kisebb fegyelmezetlenségekből adódóan megnőtt az eladott labdáink száma és ezt kihasználván, Licskai, Böröndy, Szirony és Swanier megpróbálta közelebb tornászni magát a hazai együtteshez. Ennek köszönhetően, ezt a negyedet a ceglédi csapat vitte, de mindösszesen csak 3 ponttal, így a vezetésünk továbbra sem volt nagyobb veszélyben.

Harmadik negyed: 71-46

Kristina Arsenic (9) 67%-os dobóteljesítményt produkált.

A végső játékrészben már csak az eredmény tartása volt a cél, amit a lányok ismét abszolválni tudtak. A meccs végére már látszott mind a két csapaton a fáradtság, megnőtt az eladott labdák száma és a dobóhatékonyság se hasonlított az ezt megelőzőhöz.Ebben a negyedben is sikerült egy jobb Ceglédet látnunk, de ekkora már késő volt. A fáradtság és az idő szorításában nem tudtak számottevően közelebb férkőzni hozzánk.

Boros Berta és Németh Alma rendezett védekezésére szombaton sem lehetett panasz.

Végeredmény: 85-62

MVP: Alisia Jenkins mutatói: 28 pont, 14 lepattanó, 5 gólpassz. (Dupla-dupla)

Óriási gratuláció a hölgyeknek!

Csak így tovább!

Hajrá TFSE!