Kosárlabda Női NBI/A

Magabiztos győzelem

A karácsonyi pihenőt követően, ismét bajnoki mérkőzést játszott a TFSE-MTK női kosárlabda csapata. Ellenfélnek, a VBW CEKK Cegléd csapata érkezett hozzánk a Városmajorba.

A pontgyártást Sotirius kezdte el a vendégektől, amire válaszként C. Jenkins azonnal elsűllyesztett egy hármast. A mérkőzést megelőzően pontgazdag találkozóra számíthattunk, ám ez nem igazolódott be az első játékrészben. Mind a két csapat jól védekezett, de a támadások végén nem ültek a dobások. Jobban kezdett a TFSE-MTK csapata, de a negyed hajrájában, 10-2-es rohanással át tudta venni a vezetést a vendég egylet. (12-15)

A második negyed elején gyorsan a kezébe vette a stafétát a TFSE-MTK, és a két Jenkins közreműködésével átvette a vezetést. Fortuna messze állt a vendég csapattól ebbe a játékrészben, nagyon sok dobásukat „köpte” ki a gyűrű. Ezt kihasználva tudta menedzselni az 5 pont körüli vezetését a TFSE-MTK. A félidő vége előtt egy utolsó másodperces C. Jenkins kosárral 8 pontra növelte előnyét a hazai csapat.

Félidő: 37-29

Egy perc játék után Katona közeli kosarának köszönhetően már 10 pont volt a két csapat. A TFSE-MTK továbbra is uralta a játékot, ám a negyed felénél járva egy 5-0-ás szériával 3 pontra feljöttek a ceglédiek. A negyed második felében már nem volt veszélyes a vendég egylet, a különbség visszaállt a már megszokott 10 pont körülire és ez így is maradt a negyed végéig.

A végső felvonásban már nem mutatott újat a két csapat. A vendégek felzárkózási kísérleteit időben meg tudta akadályozni a hazai együttes, s ennek köszönhetően csak egyszer tudtak 10 ponton belülre jönni a kékek. A negyed utolsó 4 percére teljesen szétesni látszott a Cegléd, így a mérkőzés kimenetele már nem volt kérdés.
Magabiztos és jó játékkal, 14 pontos különbséggel, diadalmaskodni tudtunk a VBW CEKK Cegléd csapatával szemben.

Végeredmény: 71-57

A találkozó teljes egészében megtekinthető az alábbi linken:

https://m4sport.hu/video/2020/12/27/kosarlabda-kozvetites-tippmix-noi-nbi-tfse-mtk-vbw-cekk-cegled-merkozes/

Facebook

Szakmai Partner

Kiemelt támogató

Kövess minket mindenhol!