Női NBI Röplabda

Listavezetőként utazunk Veszprémbe!

NBI-es női röpiseink a Debrecen ellen megszerezték sorozatban a nyolcadik győzelmüket, míg a rivális DVTK pontot hullajtott Újpesten, ennek köszönhetően a tabella élére álltunk. A java azonban még csak most következik, hiszen a VEHIR-VESC otthonába látogatunk. A veszprémi alakulat jelentős játékerőt képvisel az NBI-ben, légiósokkal felálló keretük jelenleg egy ponttal van lemaradva tőlünk, összességében a harmadik helyen állnak.

Joel Herrera TFSE-s tanítványai december eleje óta szárnyalnak megállíthatatlanul a bajnokságban. Legutóbbi vereségünk pont az említett Veszprém ellen következett be, november végén 1:3-ra tudtak nyerni Dordzsceren Dádzsóék a „D” teremben. Az a mérkőzés fájó pontként maradt meg csapatunkban, azóta mindenki várta a most következő visszavágót, gőzerővel készültek és készülnek a lányok a revansra.

A veszprémiek decemberben botlottak utoljára, akkor a DVTK parancsolt megálljt nekik. Azóta hat mérkőzést nyertek, ebből öt során szettet sem vesztettek. A két csapat egymás elleni mérlege is azt mutatja, hogy szoros összecsapásra van kilátás. Az eddigi három alkalomból mi kétszer tudtunk nyerni ellenük, míg ők egyszer zártak sikerrel. A nyert szettek és az aktuális helyezés között sincsen nagyobb különbség, fej-fej mellett halad a két rivális. Reményeink szerint nem most szakad meg a szép győzelmi sorozatunk és sikerül visszavágni az ősz végi fiaskóért.

A találkozót megelőzően csapatkapitányunkat, Boller Annát is megszólítottuk:

Az évad egyik legnehezebb meccse következhet a hétvégén. Hogyan készültök a Veszprém ellen?

Valóban a szezon eddigi egyik legnehezebb és legfontosabb mérkőzésére készülünk, hiszen a szombati meccs eredménye sorsdöntő lehet a végső elszámolás szempontjából. Azonban igyekszünk nem helyezni kifejezett nyomást és terhet magunkra, így a szokásos módon, de természetesen teljes erőbedobással készülünk az összecsapásra. A tűz mindig bennünk ég, és egyértelműen szeretnénk visszavágni az őszi vereségért is, azonban azt gondolom, hogy ez most kevésbé hangsúlyos, inkább az lebeg a szemünk előtt, hogy mindenképpen 3 pontot kell szereznünk ahhoz, hogy biztosan megtartsuk az első helyünket a tabellán. Meg is fogunk minden tőlünk telhetőt tenni ennek érdekében, hiszen ezért dolgoztunk és dolgozunk hónapok, sőt valójában évek óta.

Ha már évek… A mostani neked már az ötödik idényed TFSE-s színekben, immáron csapatkapitányként. Évek óta ott vagytok az NBI élmezőnyében. Ebben a csapatban mennyire játszik kulcsszerepet az, hogy a mag régóta együtt játszik? Mi a legnagyobb erényetek szerinted?

Az egyik legnagyobb erősségünknek tartom, hogy a csapat jelentős része már tényleg évek óta együtt játszik, dolgozik. Az évek során a szerepek ugyan változhatnak (ahogy Szandi játékosból másodedzővé, Betti pedig masszőrré avanzsált), természetesen mindig érkeznek új játékosok is, valamint kisebb konfliktusok, súrlódások is előfordulhatnak, azonban a csapat magjának kohéziója egyre csak erősebb és erősebb lesz az idő múlásával, ami által fokozottan tudunk a céljainkért és egymásért is küzdeni. Ez egy olyan pluszt jelent a pályán is, amiből sokat lehet meríteni és kiélezett szituációkban a döntő faktort képez. Bízom benne, hogy a szombati rangadón ez is a mi javunkra fogja billenteni a mérleg nyelvét!

02.18. 16:00 – SZC Táncsics Mihály Szakgimnázium, Veszprém
VEHIR-VESC – TFSE

Sok sikert lányok, hajrá TFSE!