Férfi NBII Futsal

Legyőztük a Haladást!

Férfi futsalosaink a felsőházi rájátszás 3. fordulójában a nagy rivális Haladás VSE II. csapatát fogadták hazai pályán. A szombathelyi együttes az alapszakasz során mindkét alkalommal le tudott győzni minket, így természetesen égett bennünk a bizonyítási vágy.

A találkozó ennek megfelelően igen lüktető ritmusban kezdődött és már az elején adódtak nagyobb lehetőségek a felek előtt. A játék képe alapján nem igazán lehetett megállapítani, hogy ki kerülhet ki győztesként, hiszen rendkívül kiegyenlített volt az első pár perc. Az első gólig nyolc percet kellet várni, Kulik Renátó szerezte meg a vezetést egy szépen kivitelezett szabadrúgás figura után (1-0).

Az előnyünk ellenére a folytatásban is támadó szellemben küzdöttünk és meg is voltak a lehetőségeink, de sajnos góllá nem váltottuk egyiket sem, ezt pedig könyörtelenül ki is használták a vendégek és három percen belül kiegyenlítettek (1-1).

Az egyenlítő találat után volt egy kisebb periódus, amikor beszorított minket a vasi gárda, azonban a védelmünk állta a sarat és a félidő vége felé a hosszú idő után visszatérő Lipl Noel ugratta ki egy szép keresztpasszal Sóvári Benedeket, aki nem hibázott, így előnnyel mehettünk a szünetre (2-1).

Első félidő: TFSE-SZERTARSPORT.HU – HALADÁS VSE II. (2-1)

A második játékrészben egyből nekünk is rontottak a szombathelyiek, aminek meg is lett az eredménye. Egy lecsúszott lövés pattant meg szerencsésen, amit a vendégek játékosa közvetlen közelről fejelt a kapunkba, amivel ismét sikerült kiegyenlíteniük (2-2).

A találkozó 27. percében egy gyors TFSE kontránál a vendégek hálóőre elkövetett egy meglepő hibát – kézzel ért a labdához a hetesen kívül – a megmozdulásnak piros lap lett a vége. Ennek köszönhetően két percig emberelőnyben játszhattunk, ezért gyorsan fel is álltunk és az ilyenkor megszokott labdajáratást forszíroztuk, viszont a szombathelyi csapat hősiesen kivédekezte az emberhátrányt.

Az utolsó tíz percre kanyarodva azonban megtört a jég és egy öngólnak köszönhetően sikerült harmadjára is megszerezni a vezetést. Ekkor már érezhető volt az, hogy akár a végső siker is meglehet, mert egyre kapkodósabban kezdtek játszani a vendégek, mi pedig egyre magabiztosabbak lettünk és először Szalmás Zoli, majd az ihletett formában visszatérő Lipl Noel találatainak köszönhetően magabiztos győzelmet arattunk!

Végeredmény: TFSE-SZERTARSPORT.HU – HALADÁS VSE II. (5-2)

A csapat ezzel a győzelmével egy rég elvarratlan szálat tett helyre, ugyanis az idei szezonban a bajnokság összes csapatát sikerült legalább egyszer legyőznünk, ami alól eddig az egyetlen kivétel a Haladás volt, de ez már a múlté!

A másik örömteli hír, hogy a feljutás szempontjából fontos ellenfeleink, azaz a REAC és a Szigetszentmiklós ikszeltek egymással, így már nyolc pont az előnyünk a második helyezett rákospalotaiakkal szemben!

A következő fordulóban az ELTE csapatát fogadjuk ismét csak hazai környezetben!

Hajrá srácok!!

About the author

Fajcsák Balázs

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!