Felhívások

Legyél te is önkéntes a Tollaslabda és Vízilabda Európai Egyetemi Bajnokságokon!

A Miskolci Egyetem 2024-ben házigazdája lesz az Európai Egyetemi Játékoknak, melyet 2023-ban az Európai Egyetemi Tollaslabda és Vízilabda Bajnokságok vezetnek fel július 13-19. között. Helyi szinten a rendezvények szervezési feladatait a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) fogja össze.

A két miskolci EUC-ra 20 ország, 40 felsőoktatási intézményéből mintegy 500 résztvevőt várunk, így egy viszonylag nagy sportesemény szervezésébe tekinthetnek be az önkéntesek. Akik azon túl, hogy felelősségteljes feladatokat látnak el egy-egy szervezési területen, közvetítő szerepet is betöltenek a sportolók, edzők, bírók és a közönség között. Támogatják az egyes sporteseményeket, közreműködnek a nemzetközi versenyek kísérőprogramjaiban és erősítik, hogy a Magyarországra érkezők jó hangulatú, vidám sportesemény élményével távozzanak.

Az EUC önkéntes csapatához 8 területen: szállás és vendéglátás, akkreditáció, csapatkísérő, média, egészségügy, protokoll és kísérőrendezvények, utazás, valamint sport- és helyszínmenedzsment területen lehet csatlakozni. Az önkéntesek júniusban képzési programon vesznek majd részt, a rendezvény ideje alatt étkezési lehetőséget, a nem miskolci lakosok számára szállást biztosítunk, és persze minden önkéntes kap welcome-csomagot is. Mindez jó belépő a jövőre Debrecennel közösen rendezett Európai Egyetemi Játékok önkéntes csapatába is, amelynek megrendezéséhez már 1200 önkéntesre lesz szükség.

Partneri-tajekoztato_EUC-2023-Miskolc_Onkentes-Program