Férfi NBII Kézilabda

Küzdelem az elemekkel

A TFSE férfi kézilabdacsapata a szezonban első alkalommal találkozott a Budakalászi SC egységével a korábbi halasztások miatt. Ellenfelünk dobogós helyet foglal el a tabellán, így nem volt könnyű dolga Györfi János fiainak.

Az első játékrész kiegyenlítetten indult, 10 perc játék után 5-5 volt az állás, ekkor azonban a vendégek egy 0-3-as rohammal el tudtak távolodni a srácoktól. Györfi mester azonban egy taktikus időkéréssel megtörte a Kalász lendületét, így azonnal jött a válasz: Major Dávid kétszer, Jávor Sebestyén egyszer talált a hálóba. Hirtelen eltűnt a különbség a felek között. A hajrát a jobban bírta a vendég Budakalász, így a szünetre 11–13-as állással vonulhattak pihenni a csapatok.

A második félidőben a vendégek ritmust váltottak, a 47. percben már 6 gólos differencia alakult ki a két alakulat között, amit növelni is tudtak. A végjátékban Major Dávid egymást követő 3 alkalommal volt eredményes, így némileg közeledni tudtunk a dobogós ellenfélhez.

Végeredmény: TFSE – Budakalászi SC 22–26 (11–13)

Az urak remekül küzdöttek, tisztesen helyt álltak az esélyesebb alakulat ellen. Major Dávid 11 gólt szerzett, Jávor Sebestyén pedig 6 alkalommal volt eredményes. A kapuban Simon Márton és Perényi Martin is szép védéseket mutatott be.

A folytatásban hétközi bajnoki vár a fiúkra. Május 6-án, csütörtökön a Budapesti Honvéd látogat a Zágrábi utcába. Fontos találkozó lesz a középmezőny pozícióharcában, egy győzelemmel sokat léphetne előre Györfi mester gárdája.

Hajrá TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!